Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
İşletme Yönetimi ve İmalat Kontrolü | MAK259 | 3 | 2 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | MAKİNE |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Dr. Özhan KITAY |
Ders Veren | |
Amaç |
İşletme ve Yönetim ile ilgili temel kavramların ve fabrika organizasyon yapısının yanı sıra imalat kontrolünün prensipleri ve İş hukukunun öğretilmesi |
Ders İçeriği |
İşletmelerin sınıflandırılması, Yönetim ve imalat tanımları, fabrika organizasyonu ve teknoloji seçimi, üretim planlama ve kontrol, kapasite çeşitleri, gelir-gider kalemleri, iş hukuku ve temel haklar |
Ders Kaynakları |
Öğretim elemanının ders notları
Üretim Planlama ve Kontrol, Murat Baskak, Prof. Dr. Mehmet Tanyaş İRFAN YAYINEVİ Öğretim elemanının ders notları Üretim Planlama ve Kontrol, Murat Baskak, Prof. Dr. Mehmet Tanyaş İRFAN YAYINEVİ |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS | 4,0 |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | İşletme ve Yönetim ile ilgili temel kavramlar | |
2 | İşletmelerin sınıflandırılması, İşletme yönetimin amaçları ve başarı ölçütleri | |
3 | İşletmenin Fonksiyonları ve Yönetimin Fonksiyonları | |
4 | Yönetim ve İmalat Kavramları, Üretim Yönetiminin Temel kavramları | |
5 | Üretim Yönetimi,organizasyonu ve koordinasyonu | |
6 | Üretim Planlama, Planlama, organizasyon, koordinasyon | |
7 | Üretim sistemleri, Kısım üretim, Grup üretim, Sürekli üretim, Otomasyonla üretim,Tek tek üretim, | |
8 | Ara sınav | |
8 | Teknoloji Seçimi ve Fabrika Düzenleme, Ürün Geliştirme | |
9 | Mamul dizaynı, Kapasite planlama, Stok kontrol | |
10 | Tamir Bakım Planlama, Kalite kontrol, İstatistiki kalite kontrol, | |
11 | İş Analizi ve Verimlilik | |
12 | Kalite Maliyetleri, İşletme Maliyetleri, Enerji giderleri, İşçi giderleri, Malzeme giderleri, | |
13 | Türk iş hukuku: Hizmet sözleşmeleri, Grev, Lokavt, Sendika | |
14 | İmalat Sanayii Uygulamalarından Örnekler |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Bir işletmeyi oluşturan öğeleri tanımlar | Yazılı Sınav | Beyin Fırtınası | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması |
İşletmenin gelir ve gider kalemlerini öğrenir | Yazılı Sınav | Beyin Fırtınası | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması |
Üretim planlama ve kontrol konusuna hakim olur | Yazılı Sınav | Küçük Grup Tartışması | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
İş hukuku, sendikal faaliyetler ve sözleşmeler hakkında bilgi sahibi olur | Yazılı Sınav | Grup Çalışması | Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bir işletmeyi oluşturan öğeleri tanımlar | 1 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
İşletmenin gelir ve gider kalemlerini öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Üretim planlama ve kontrol konusuna hakim olur | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
İş hukuku, sendikal faaliyetler ve sözleşmeler hakkında bilgi sahibi olur | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Ortalama Değer | 0,25 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |