EN
TAB5033 - Yemeklik Tane Baklagillerde Verim ve Kalite Unsurları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yemeklik Tane Baklagillerde Verim ve Kalite Unsurları TAB5033 3 + 0 7,5 Pdf
Birim Bölüm
TARLA BİTKİLERİ - YL
Derece Seviye Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE
Ders Veren Doç. Dr. Özge Doğanay ERBAŞ KÖSE
Amaç

Yemeklik tane baklagillerde verim ve kalite üzerine etki eden unsurların belirlenmesi

Ders İçeriği

Yemeklik tane baklagillerde verim ve kalite

Ders Kaynakları Bu derse ait ders notları ve slaytlar
Açıldığı Öğretim Yılı 2020 - 2021 2021 - 2022
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev 1 20
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
30
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
30
Uzmanlık / Alan Dersleri
40
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Gözlem/durumları işleme, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma Saha / Arazi Çalışması 3 15 45
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 3 15 45
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 4 14 56
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 Ödev 1 1 1 1
Final Final 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 191
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 7,49
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Derse giriş ve tanıtım Tartışmalı Ders
2 Verim ve kalite tanımı ve ilişkisi Tartışmalı Ders
3 Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri Tartışmalı Ders
3 Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri Tartışmalı Ders
3 Yemeklik tane baklagillerin verim potansiyelleri Tartışmalı Ders
6 Verimi etkileyen başlıca faktörler Tartışmalı Ders
6 Verimi etkileyen başlıca faktörler Tartışmalı Ders
6 Verimi etkileyen başlıca faktörler Tartışmalı Ders
9 Verim kriterleri ve verim üzerindeki etkiler Tartışmalı Ders
9 Verim kriterleri ve verim üzerindeki etkiler Tartışmalı Ders
11 Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler Tartışmalı Ders
11 Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler Tartışmalı Ders
11 Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler Tartışmalı Ders
11 Verim ve kalite kriterlerinin belirlenmesinde izlenecek yöntemler Tartışmalı Ders
15 Final Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Kaliteyle verim ilişkisinin öğrenilmesine olanak tanır Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Kaliteyle verim ilişkisinin öğrenilmesine olanak tanır 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5