EN
  • Anasayfa
  • TAB5034 Yeni Doğal Yem Kaynakları (2023-2024 / . Yarıyıl)
  • EN
TAB5034 - Yeni Doğal Yem Kaynakları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yeni Doğal Yem Kaynakları TAB5034 3 + 0 7,5 Pdf
Birim Bölüm
TARLA BİTKİLERİ - YL
Derece Seviye Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurgül ERGİN
Ders Veren
Amaç

Doğada kendiliğinden yetişen yem bitkileri hakkında bilgiler vermek.

Ders İçeriği

Doğal yem bitkilerinin kaba yem olarak değerlendirilmesi ve besin değeri, beslenme özellikleri.

Ders Kaynakları Bu derse ait ders notları ve slaytlar
Açıldığı Öğretim Yılı 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 1 14 14
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 5 5 25
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 5 5 25
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Küçük Grup Tartışması 3 5 15
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler Seminer 3 3 9
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması Grup Çalışması 3 3 9
Gözlem/durumları işleme, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma Saha / Arazi Çalışması 3 5 15
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 3 5 15
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 2 1 2
Ödev 1 Ödev 1 3 3 9
Final Final 2 1 2
Ödev (Sunum) Ödev (Sunum) 3 3 9
Toplam İş Yükü (Saat) 191
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 7,49
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Doğal yem bitkilerinin tüm özelliklerini kapsar. Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Öğrenci doğada doğal olarak yetişen yem bitkilerini öğrenir Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Yem olarak kullanılabilecek bitkileri tanır Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Doğal yem bitkilerinin tüm özelliklerini kapsar. 3 4 3 3 2 1 1 1 2 1 2 2 1 1 1
Öğrenci doğada doğal olarak yetişen yem bitkilerini öğrenir 4 5 3 2 3 3 4 3 3 3 2 3 3 3 3
Yem olarak kullanılabilecek bitkileri tanır 4 5 3 3 3 2 3 3 3 2 2 3 1 2 2