Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Bitki Koruma | BSM213 | 3 | 2 + 1 | 3,0 |
Birim Bölüm | BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ |
Derece Seviye | Lisans - Zorunlu - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | |
Ders Veren | Doç. Dr. Ahmet Tansel SERİM |
Amaç |
Tarımsal ürünlerde ekonomik kayıplara sebep olan zararlı, hastalık ve yabancı otlar ile ilgili temel bilgiler vermek ve bunlara karşı uygulanan mücadele yöntemlerini öğretmek. |
Ders İçeriği |
Tarımsal ürünlerde zararlı böcekler, kırmızı örümcekler, nematodlar, funguslar, bakteriler, virüsler ve yabancıotların genel tanımı, zarar şekilleri ve mücadele yöntemleri |
Ders Kaynakları |
Öğretim üyesi ders notları
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2019 - 2020 2020 - 2021 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 40 |
Toplam | 40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %60 |
Toplam | %60 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %60 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | Sınıf Dışı Çalışma | 2 | 5 | 10 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 4 | 6 | 24 |
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | Laboratuar | 1 | 14 | 14 |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 2 | 14 | 28 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 78 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 3,06 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarının belirtileri hakkında temel bilgi sahibi olmak | |||
Tarımsal ürünlerdeki böcek, akar, nematod, fungus, bakteri, virüs ve yabancı otların temel morfolojik yapılarını öğrenmek | |||
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarla mücadele hakkında temel bilgileri öğrenmek | |||
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlıları ile ilgili temel kavramları öğrenmek |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarının belirtileri hakkında temel bilgi sahibi olmak | - | 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Tarımsal ürünlerdeki böcek, akar, nematod, fungus, bakteri, virüs ve yabancı otların temel morfolojik yapılarını öğrenmek | - | 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarla mücadele hakkında temel bilgileri öğrenmek | - | 3 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlıları ile ilgili temel kavramları öğrenmek | - | 2 | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |