EN
  • Anasayfa
  • BSM213 Bitki Koruma (2021 - 2022 / 3. Yarıyıl)
  • EN
BSM213 - Bitki Koruma
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Bitki Koruma BSM213 3 2 + 1 3,0 Pdf
Birim Bölüm
BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü
Ders Veren Doç. Dr. Ahmet Tansel SERİM
Amaç

Tarımsal ürünlerde ekonomik kayıplara sebep olan zararlı, hastalık ve yabancı otlar ile ilgili temel bilgiler vermek ve bunlara karşı uygulanan mücadele yöntemlerini öğretmek.

Ders İçeriği

Tarımsal ürünlerde zararlı böcekler, kırmızı örümcekler, nematodlar, funguslar, bakteriler, virüsler ve yabancıotların genel tanımı, zarar şekilleri ve mücadele yöntemleri

Ders Kaynakları Öğretim üyesi ders notları
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 2 5 10
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 4 6 24
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 1 14 14
Dinleme ve anlamlandırma Ders 2 14 28
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Final Final 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 78
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,06
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarının belirtileri hakkında temel bilgi sahibi olmak
Tarımsal ürünlerdeki böcek, akar, nematod, fungus, bakteri, virüs ve yabancı otların temel morfolojik yapılarını öğrenmek
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarla mücadele hakkında temel bilgileri öğrenmek
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlıları ile ilgili temel kavramları öğrenmek
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarının belirtileri hakkında temel bilgi sahibi olmak - 2 - - - - - - - - - - -
Tarımsal ürünlerdeki böcek, akar, nematod, fungus, bakteri, virüs ve yabancı otların temel morfolojik yapılarını öğrenmek - 2 - - - - - - - - - - -
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarla mücadele hakkında temel bilgileri öğrenmek - 3 - - - - - - - - - - -
Tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlıları ile ilgili temel kavramları öğrenmek - 2 - - - - - - - - - - -