1 |
Alan ile ilgili güncel ve teorik bilgilere sahip olur. |
2 |
Alan ile ilgili konularda bilgi ve becerileri eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir. |
3 |
Alan ile ilgili konularda bireysel ve ekip çalışmasının getireceği sorumluluklara açık olur. |
4 |
Alanın gerektirdiği düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanır.. |
5 |
Çevreye, sosyal sorumluluğa, kaliteye ve yenilikçiliğe her şart altında önem verir. |
6 |
Alanındaki gelişmeleri takip edebilecek düzeyde Türkçe ve bir yabancı dil bilgisine sahip olur ve yazılı-sözlü iletişim kurma yetkinliği kazanır. |
7 |
Alan ile ilgili edinilen bilgiler çerçevesinde bir işletmenin çevresini ve mikro anlamda işletmenin kendisini değerlendirir ve sorunları kavrar. |
8 |
Farklı disiplinlerden edinilen bilgileri analitik ve eleştirel bir şekilde değerlendirerek,
işletme uygulamalarına katkı sağlayacak yenilikçi çözümler üretir. |
9 |
Ulusal ve uluslararası bir işletme kurabilme, yönetme ve sürekliliğini sağlayabilme
becerisi kazanır. |
10 |
Nitel ve nicel verilerden faydalanarak ekonomik ve sosyal konularda istatistiksel
çözümlemeler ile daha etkin kararlar alır. |
11 |
Küresel olarak değişen müşteri istek ve ihtiyaçlarını belirleyerek, güncel talepleri
karşılayabilecek ürün ve hizmetler üretir ve sunar. |
12 |
Finansal tabloları ve verileri anlayarak işletmenin mali durumunu değerlendirir, finansal kararlar alır. |
13 |
İşletmelerin hukuki süreçleri, sürdürülebilirlik ve etik konusundaki sorumlulukları
hakkında bilgi sahibi olur ve bu konular bağlamında kararlar alırlar. |