Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Türkiye ve Dünya Turizm sektörü için
gerekli bilgi, beceri, tecrübe ve iş kültürüne sahip olan ve bu bağlamda
sektörün gereksinim duyduğu ve aradığı orta ve üst kademe yöneticiler
yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Birim Bölüm
|
Söğüt Meslek Yüksekokulu / Turizm ve Otel İşletmeciliği / 4 YY / 5. Düzey Önlisans |
Birim EBS Koordinatörü
|
Öğr. Gör. Erhan GENÇ
|
Bölüm Başkanı
|
|
Program EBS Koordinatörü |
Öğr. Gör. Merve BİLİR
|
Eğitim Türü |
Tam Zamanlı / Türkçe |
Derece Seviye |
5. Düzey Önlisans (Düzey Kodları: EQF_LLL: 5 / QF_EHEA: Kısa Düzey)
ISCED Alan Kodu: 34 (İşletme ve Yönetim Bilimleri )
Bu programdan mezun olan öğrenciler Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında ön lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
|
Amaç
Turizm sektörlerinde ihtiyaç duyulan, mesleki bilgi ve donanımı yüksek, mesleki otomasyon programlarını kullanabilen, İngilizce bilgisine sahip, mesleki sorumluluk ve iş ahlaki bilincine sahip bireyler yetiştirerek turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu insan gücünü karşılamaktır.
Hedef
<p style="text-align: justify;">Turizm işletmelerinin ihtiyacı olan temel
işletmecilik bilgilerinin yanı sıra; bu alan ile ilgili bilgisayar paket
programlarını çalıştırabilen, en az bir yabancı dili iyi düzeyde bilen ve
uluslararası alanda çalışabilecek, ekip çalışmasına yatkın, gıda üretim, tüketim
süreçlerindeki işlemleri teknikleri ve esasları bilen ve uygulayan, temizlik,
bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilen ve
uygulayan, üretim, tüketim süreçlerindeki servis işlemleri, teknikleri ve
esasları bilen ve uygulayan, hizmet üretim, tüketim süreçlerindeki giriş, çıkış,
ön muhasebe işlemleri, teknikleri ve esasları bilen ve uygulayan, bilgisayar
kullanarak alanı ile ilgili yazışmalar yapabilen, bilgi depolayabilen,
depolanmış bilgileri kullanabilen iş gücü yetiştirmektir. Ayrıca; tarihi ve
toplumsal değerlere saygılı, sosyal sorumluluk sahibi, evrensel, toplumsal ve
mesleki etik bilincine sahip, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile
bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyen ve kendini sürekli yenileyen, iş
güvenliği, iş gören ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip, turizm ve hizmet
sektöründe yapılan işleri yerinde takip ederek mesleğine yönelik uygulama
becerisine sahip bireyler yetiştirmektir.</p>