Bölümümüz 2019-2020 eğitim öğretim yılında eğitim vermeye başlamıştır. Alan içi teorik ve uygulama derslerinin yapıldığı bölümümüzde eğitim veren öğretim elemanları meslek eğitimlerini kendi alanlarındaki bölümlerden almış, sektör deneyimine sahip kişilerdir.
Birim Bölüm
|
Osmaneli Meslek Yüksekokulu / Aşçılık / 4 YY / 5. Düzey Önlisans |
Birim EBS Koordinatörü
|
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin GÜMÜŞ
|
Bölüm Başkanı
|
|
Program EBS Koordinatörü |
Öğr. Gör. Burak ÇITAK
|
Eğitim Türü |
Tam Zamanlı / Türkçe |
Derece Seviye |
5. Düzey Önlisans (Düzey Kodları: EQF_LLL: 5 / QF_EHEA: Kısa Düzey)
ISCED Alan Kodu: 81 (Kişisel Hizmetler )
Bu programdan mezun olan öğrenciler Aşçılık alanında ön lisans derecesi almaya hak kazanırlar.
|
Amaç
Osmaneli Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programının amacı konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektedir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler,, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik, Türk mutfağı, uluslararası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.
Hedef
Turizm ve yiyecek -içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin profesyonel mutfaklarında çalışmak üzere nitelikli öğrenciler yetiştirmek