EN
  • Anasayfa
  • AŞÇILIK ( OSMANELİ MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN

1. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
AŞÇ101 Mutfak Uygulamaları I 4,4 - 4

2. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
AŞÇ102 Mutfak Uygulamaları II 2 2 3 2 2 2 4 4 1 1 1 1 5 - - -
AŞÇ104 Menü Planlama - - 4,5 2,5 3 0,5 - 4 1 - - - 1 - - -
AŞÇ106 Yiyecek İçecek Yönetimi - 2,7 - 1 1 1 1 1 1 1 5 1,3 1 - - -
AŞÇ108 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri 5 - 3,3 - - - - 3,8 - - - - 4 - - -
AŞÇ110 Türk Mutfak Kültürü 3 - 2 - 4 - 3 2 - 5 - - 4 - - -
AŞÇ112 Gastronomi Turizmi 1,7 4,7 1,7 1 2,7 1 1 4,7 3,3 4 5 5 4,7 - - -
2. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası 2,8 - 5 4 3,7 3,3 - - - - - - 2,8 - - -
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri 4 4 4 1 1 1 1 - 5 1 2 1 5 - - -
AŞÇ213 Turizm Etiği - 1 1 1 - - - - 5 - - - 1 - - -
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - 1 - - - - - - - - 5 1 1 - - -
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar 4,6 2 4,4 2,6 4,2 2,8 3,6 1,6 1 3,2 1 1 1 - - -
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı 0,4 - - - - - 2,2 - - 4,8 - - 2,4 - - -
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - 2 - - - - - - - 5 1 2 - - - -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri 4,4 - 3,2 2 3,5 3,3 - 4,2 - 3 - - 5 - - -
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya 1 3 - - - - - - 1 - 2 - 1 - - -
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü 3 3 4 1 4 1 - 1 3 3 1 1 5 - - -
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri 3 1 1 3 2 1 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri 3 3 3 3 3 3 1 1 1 1 1 1 4 - - -
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri 3,7 3,3 3,7 2,7 2 2 2,3 2,3 1,7 1,7 1,3 3 4,7 - - -
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi 5 - - - - - - 0,4 - - - - 2,5 - - -
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3 2 3 2 4 2 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları 4 3,3 2,7 1 3,7 3 1 1 1 2 1 1 2,3 - - -
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması 2 1 - 1 - 5 - - 1 - - - 1 - - -
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum 2 2 2 2 2 2 1 1 1 4 2 2 2 - - -
AŞÇ244 Fermente İçecekler 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2 - - -
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4 - - -
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları 1,8 - - - - - - 5 - - - - 5 - - -
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı 1 4 2,4 1 1 2,6 1 1 2,4 1 4 3 3 - - -
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - - - - - -
MOS190 Akademik Türkçe - - - - - - - - - - - - - - - -

3. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - - - - - - - - - - - - - - - -
ENG101 İngilizce I - - - - - - - - - - - - - - - -
TRK101 Türk Dili I - - - - - - - - - - - - - - - -
3. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası 2,8 - 5 4 3,7 3,3 - - - - - - 2,8 - - -
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri 4 4 4 1 1 1 1 - 5 1 2 1 5 - - -
AŞÇ213 Turizm Etiği - 1 1 1 - - - - 5 - - - 1 - - -
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - 1 - - - - - - - - 5 1 1 - - -
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar 4,6 2 4,4 2,6 4,2 2,8 3,6 1,6 1 3,2 1 1 1 - - -
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı 0,4 - - - - - 2,2 - - 4,8 - - 2,4 - - -
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - 2 - - - - - - - 5 1 2 - - - -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri 4,4 - 3,2 2 3,5 3,3 - 4,2 - 3 - - 5 - - -
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya 1 3 - - - - - - 1 - 2 - 1 - - -
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü 3 3 4 1 4 1 - 1 3 3 1 1 5 - - -
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri 3 1 1 3 2 1 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri 3 3 3 3 3 3 1 1 1 1 1 1 4 - - -
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri 3,7 3,3 3,7 2,7 2 2 2,3 2,3 1,7 1,7 1,3 3 4,7 - - -
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi 5 - - - - - - 0,4 - - - - 2,5 - - -
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3 2 3 2 4 2 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları 4 3,3 2,7 1 3,7 3 1 1 1 2 1 1 2,3 - - -
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması 2 1 - 1 - 5 - - 1 - - - 1 - - -
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum 2 2 2 2 2 2 1 1 1 4 2 2 2 - - -
AŞÇ244 Fermente İçecekler 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2 - - -
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4 - - -
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları 1,8 - - - - - - 5 - - - - 5 - - -
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı 1 4 2,4 1 1 2,6 1 1 2,4 1 4 3 3 - - -
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ265 Gastronomide Proje Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - - -

4. Yarıyıl

Ders Adı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
AŞÇ200 Staj - - - - - - - - - - - - - - - -
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 - - -
ENG102 İngilizce II - - - - - - - - - - - - - - - -
TRK102 Türk Dili II - - - - - - - - - - - - - - - -
4. Yarıyıl Seçmeli Dersler
AŞÇ211 Gıda Coğrafyası 2,8 - 5 4 3,7 3,3 - - - - - - 2,8 - - -
AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri 4 4 4 1 1 1 1 - 5 1 2 1 5 - - -
AŞÇ213 Turizm Etiği - 1 1 1 - - - - 5 - - - 1 - - -
AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ215 Turizm Pazarlaması - 1 - - - - - - - - 5 1 1 - - -
AŞÇ216 Soğuk Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar 4,6 2 4,4 2,6 4,2 2,8 3,6 1,6 1 3,2 1 1 1 - - -
AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı 0,4 - - - - - 2,2 - - 4,8 - - 2,4 - - -
AŞÇ219 Turizm Coğrafyası - 2 - - - - - - - 5 1 2 - - - -
AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri 4,4 - 3,2 2 3,5 3,3 - 4,2 - 3 - - 5 - - -
AŞÇ221 Gastronomi ve Medya 1 3 - - - - - - 1 - 2 - 1 - - -
AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü 3 3 4 1 4 1 - 1 3 3 1 1 5 - - -
AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri 3 1 1 3 2 1 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri 3 3 3 3 3 3 1 1 1 1 1 1 4 - - -
AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ233 Bilecik Mutfağı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri 3,7 3,3 3,7 2,7 2 2 2,3 2,3 1,7 1,7 1,3 3 4,7 - - -
AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ238 Moleküler Gastronomi 5 - - - - - - 0,4 - - - - 2,5 - - -
AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3 2 3 2 4 2 1 1 1 1 1 1 3 - - -
AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları 4 3,3 2,7 1 3,7 3 1 1 1 2 1 1 2,3 - - -
AŞÇ241 Yemek Yazarlığı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ242 Mutfak Planlaması 2 1 - 1 - 5 - - 1 - - - 1 - - -
AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum 2 2 2 2 2 2 1 1 1 4 2 2 2 - - -
AŞÇ244 Fermente İçecekler 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2 - - -
AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4 - - -
AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ247 Füzyon Mutfak - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi 3,8 4,6 3,8 3,8 4 4 4 4 4 4 3,4 4 4 - - -
AŞÇ249 Dünya Mutfakları 1,8 - - - - - - 5 - - - - 5 - - -
AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ258 Tüketici Davranışı 1 4 2,4 1 1 2,6 1 1 2,4 1 4 3 3 - - -
AŞÇ259 Menü Mühendisliği - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ260 Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ261 Türk Tatlıları - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar - - - - - - - - - - - - - - - -
AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları - - - - - - - - - - - - - - - -
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim - - - - - - - - - - - - - - - -
Ders - Program Çıktıları İlişkileri
Program Çıktıları Etkilediği Yüzde
Aşçılık ile ilgili temel, güncel bilgiye ve pratiğe sahip olur, mesleğinde bu bilgi ve pratiği kullanır. 11,50
Mesleği ile ilgili iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve atık yönetimi, standart ve kalite süreçleri hakkında bilgi sahibi olur. 8,06
Aşçılık mesleğinde ve gastronomi alanında yeni trendleri, güncel bilgileri ve uygulamaları takip eder, bunları pratikte uygular. 9,96
Aşçılık ve yiyecek içecek alanında mevcut olan teknoloji, otomasyon, bilişim teknolojilerini etkin kullanır. 7,22
Aşçılık mesleğinde ve yiyecek içecek sektöründe var olan ve potansiyel problemler ile konuları analitik ve eleştirel olarak değerlendirme ve çözme becerisine sahiptir. 8,47
Düşüncelerini bilgi ve beceri düzeyinde, yazılı ve sözlü iletişim yoluyla etkili bir biçimde sunabilir ve anlaşılır bir biçimde ifade edebilir. 7,25
Aşçılık kariyerinde karşılaşabileceği sorunları çözmek ve potansiyel sorunlara önlem almak için ekip üyesi olarak sorumluluk alır. 4,27
Kariyer yönetimi ve yaşam boyu öğrenme konularında farkındalığa sahiptir. 5,89
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahiptir 5,91
Bir yabancı dili kullanarak alanındaki bilgileri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar. 7,58
Aşçılık mesleği ile ilgili temel kavramları açıklar ve mutfakta kullanılan temel araç ve gereçleri tanımlar. 6,02
Mutfakta kullanılan yiyecek ve içecek gruplarını sınıflandırarak menü planlaması yapar ve bu doğrultuda standart yiyecek ve içecek reçetelerini hazırlar. 4,68
Doğrama ve pişirme tekniklerini kullanarak yemeklerin ön hazırlığı, pişirilmesi, süsleme, dekor ve sunumunu yapar. 13,19
Mutfakta; hiyerarşik yapıyı, hijyen uygulamalarını ve atık azaltımını örneklendirir. 0,00
Turizm ile ilgili birçok konu hakkında bilgi sahibi olur. Ülkemizde ve dünyada gerçekleştirilen turizm hareketleri hakkında pazarlama, coğrafya, davranış ve etik gibi konularda bilgi sahibidir. 0,00
Gıda türleri, hijyeni, teknolojisi ve muhafazası hakkında detaylı bilgi sahibi olur. Beslenme ve gıda ilişkisi hakkında bilgi sahibidir. 0,00