Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Anne ve Çocuk Beslenmesi | CGB202 | 4 | 2 + 0 | 5,0 |
Birim Bölüm | ÇOCUK GELİŞİMİ |
Derece Seviye | Lisans - Zorunlu - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Sabahat COŞKUN |
Ders Veren | |
Amaç |
Yeterli ve dengeli beslenmeye zemin hazırlayacak, beslenmenin sağlıkla ilişkisini açıklayıcı bilgi verilmesi |
Ders İçeriği |
Beslenmenin tanımı ve önemi, besin ögeleri ve fonksiyonları, özel durumlarda beslenme öğrenilir ve tartışılır |
Ders Kaynakları |
Baysal A. Beslenme, Hatiboğlu yayınları, Ankara 2011.
Gibney, M.J., Hester, H.V., Kok. F.J.(2002). Introduction to Human Nutrit |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018 2018 - 2019 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 2 | 14 | 28 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | Sınıf Dışı Çalışma | 1 | 14 | 14 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 34 | 1 | 34 |
Final | Final | 52 | 1 | 52 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 128 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 5,02 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Beslenmenin Tanımı ve Önemi | |
1 | Beslenmenin Tanımı ve Önemi | |
3 | Karbonhidratların yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları | |
4 | Proteinlerin yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları | |
5 | Lipidlerin yapısı, önemi ve sınıflandırılmaları | |
6 | Su ve minerallerin fiziksel ve kimyasal özellikleri | |
7 | Vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri | |
8 | Ara Sınav | |
9 | Besin Grupları | |
10 | Beslenme kaynaklı hastalıklar | |
11 | Özel durumlarda beslenme | |
11 | Özel durumlarda beslenme | |
14 | Hastalıklarda beslenmenin önemi | |
14 | Hastalıklarda beslenmenin önemi |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme | |||
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme | |||
Temel beslenme bilgisine sahip olur. | |||
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme | |||
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ 1 | PÇ 2 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Besin öğesi yetersizlikleri-sağlık ilişkisini kavrayabilme | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | 1 | 2 | 1 |
Besin öğelerinin sınıflandırılmasını öğrenebilme | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | 1 | 2 | 1 |
Temel beslenme bilgisine sahip olur. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | 1 | 2 | 1 |
Su, mineraller ve vitaminlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini öğrenebilme | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | 1 | 2 | 1 |
Besin öğelerinin sağlıklı beslenmedeki yerini kavrayabilme | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 3 | 2 | 4 | 1 | 5 | 4 | 1 | 2 | 1 |