EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ103 İş Sağlığı ve Güvenliği (2024 - 2025 / 1. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ103 - İş Sağlığı ve Güvenliği
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
İş Sağlığı ve Güvenliği AŞÇ103 1 3 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze / Örgün / Türkçe
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Ders Veren Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Amaç

Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği risklerinin, risk gruplarının, sağlık yönünden etkilerinin, tehlikelere karşı alınabilecek önlemlerin ve tehlike anında yapılması gerekenlerin öğrencilere aktarılmasıdır.

Ders İçeriği

Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden tehlikeler, tehlikelerin sınıflandırılması, tehlikelere karşı alınması gereken önlemler, tehlike anında yapılması gerekenler,

Ders Kaynakları Ders Notları
ÇASGEM Eğitim Notları
Ders Notları
ÇASGEM Eğitim Notları
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev 1 10
Ödev 2 10
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 6 6 36
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Final Final 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 80
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,14
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği riskleri Ders
2 Fiziksel Tehlikeler (Gürültü) Ders
3 Sıcak ortamda ve Soğuk ortamda Çalışma Ders
4 Kimyasal Tehlikeler Ders
5 Biyolojik Tehlikeler Ders
6 Ergonomik Tehlikeler Ders
7 Güvenlik Tehlikeleri Ders
8 Delici ve Kesici Nesnelerle Yaralanma Ders
9 Elektrik Tehlikeleri Ders
10 Yangın ve Patlama Ders
12 Saldırı ve Taciz Ders
13 Psikososyal Tehlikeler Ders
14 Stres ve Mobbing Ders
15 Çalışma Koşullarına Bağlı Tehlikeler Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Meslek hastalıkları ve sakatlanmalar konularının öğrenilmesi Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Konaklama ve yiycek içecek işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun çalışma alanı ve koşullarının öğrenilmesi Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde meydana gelen tehlikelerin öğrenilmesi
Tehlikelere karşı alınacak önlemler
Tehlike anında yapılması gerekenlerin öğrenilmesi
Meslek hastalıkları ve sakatlanmalar konularının öğrenilmesi Ders Dinleme ve anlamlandırma
Konaklama ve yiycek içecek işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun çalışma alanı ve koşullarının öğrenilmesi Ders Dinleme ve anlamlandırma
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde meydana gelen tehlikelerin öğrenilmesi
Tehlikelere karşı alınacak önlemler
Tehlike anında yapılması gerekenlerin öğrenilmesi
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Meslek hastalıkları ve sakatlanmalar konularının öğrenilmesi 5 - 3 3 3 5 - - 5 - - - 5 - - -
Konaklama ve yiycek içecek işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun çalışma alanı ve koşullarının öğrenilmesi 5 - - - - - - - 5 - - - - - - -
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde meydana gelen tehlikelerin öğrenilmesi 5 - - - - - - - 5 - - - - - - -
Tehlikelere karşı alınacak önlemler 5 - - - - 5 - - 5 - - - - - - -
Tehlike anında yapılması gerekenlerin öğrenilmesi 5 - - - - - - - 5 - - - - - - -
Meslek hastalıkları ve sakatlanmalar konularının öğrenilmesi 5 - 3 3 3 5 - - 5 - - - 5 - - -
Konaklama ve yiycek içecek işletmelerinde iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun çalışma alanı ve koşullarının öğrenilmesi 5 - - - - - - - 5 - - - - - - -
Konaklama ve yiyecek içecek işletmelerinde meydana gelen tehlikelerin öğrenilmesi 5 - - - - - - - 5 - - - - - - -
Tehlikelere karşı alınacak önlemler 5 - - - - 5 - - 5 - - - - - - -
Tehlike anında yapılması gerekenlerin öğrenilmesi 5 - - - - - - - 5 - - - - - - -