EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ108 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri (2024 - 2025 / 2. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ108 - Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri AŞÇ108 2 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze / Örgün / Uygulamalı / Türkçe
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Ders Veren
Amaç

Bu ders ile öğrencinin pastacılığın temelinde gerekli olan mevcut teknik ve reçeteleri öğrenmesi, uygulaması amaçlanmaktadır.

Ders İçeriği

Geleneksel Türk tatlıları, uluslararası mutfaklardaki mevcut tatlı ve pasta hazırlama teknikleri, temel sos, krema ve şurup hazırlama yöntemleri

Ders Kaynakları Ders Notları
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 4 7 28
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 4 7 28
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması Grup Çalışması 2 7 14
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme Panel 2 7 14
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme Gösterim 2 7 14
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Uygulama 1 Uygulama 1 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 100
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,92
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Temel Pastacılığa Giriş (Ekipman ve Malzeme) Ders
1 Temel Pastacılığa Giriş (Ekipman ve Malzeme) Ders
3 Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) Ders Laboratuar
3 Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) Ders Laboratuar
3 Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) Ders Laboratuar
3 Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) Ders Laboratuar
7 Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) Ders Laboratuar
7 Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) Ders Laboratuar
7 Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) Ders Laboratuar
7 Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) Ders Laboratuar
7 Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) Ders Laboratuar
7 Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) Ders Laboratuar
7 Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) Ders Laboratuar
7 Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) Ders Laboratuar
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Türk Mutfağında mevcut tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir.
Tatlı, pasta ve hamur işlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ve fonksiyonlarını bilir.
Temel hamur hazırlama tekniklerini öğrenir.
Uluslararası mutfaklarda popüler tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. Laboratuvar Çalışması Laboratuar Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Temel pastacılık tekniklerini öğrenir.
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Türk Mutfağında mevcut tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. 5 - 3 - - - - 1 - - - - 4 - - -
Tatlı, pasta ve hamur işlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ve fonksiyonlarını bilir. 5 - 4 - - - - 3 - - - - 4 - - -
Temel hamur hazırlama tekniklerini öğrenir. 5 - - - - - - 5 - - - - - - - -
Uluslararası mutfaklarda popüler tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. 5 - 3 - - - - 5 - - - - 4 - - -
Temel pastacılık tekniklerini öğrenir. 5 - - - - - - 5 - - - - 4 - - -