EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ112 Gastronomi Turizmi (2024 - 2025 / 2. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ112 - Gastronomi Turizmi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Gastronomi Turizmi AŞÇ112 2 3 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Merve BİLİR
Ders Veren
Amaç

Öğrencilerin gastronomi turizmi, turizm ile gastronomi arasındaki bağlantı ve turizm sektöründe niş bir pazar olarak gastronomi hakkında bilgi sahibi olmaları. Hedef pazarlama, pazardaki belirli bir varış noktasının gastronomik değerleri.

Ders İçeriği

Gastronomik değerler, hedef pazarlama, yerel gıda, yerel gıda ile ilgili özel günler ve etkinlikler, gastro-tur planlaması yoluyla hedef marka yaratan gastronomi ve turizm arasındaki bağlantı.

Ders Kaynakları Dixit, K. S.”The Routledge Handbook of Gastronomic Tourism”, 1st edn., Routledge Taylor & Francis Group, 2019, ISBN: 9781351375931
Weaver, D., Lawton, L. “Tourism Management”, 5th edn., Wiley, 2014, ISBN: 9781118644812
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 2 7 14
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler Seminer 4 4 16
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Final Final 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 74
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 2,90
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Turizm ve Sürdürülebilir Turizm anlayışı Ders
2 Bölgesel Kalkınma Aracı Olarak Turizm Ders
3 Küreselleşen dünyada yerelleşmenin önemi ve gastronomi turizmine etkisi Ders
4 Gastronomi turizminde mutfak müzelerinin etkileri Ders
5 Kültürün Turizm Odaklı Kalkınmadaki Rolü Ders
6 Turizm odaklı kalkınmada kültür ve yerel kültür Ders
7 Türkiye’deki Gastronomi Turizmi-Gastronomi Festivalleri Ders
8 Yerel kültür varlığı olarak gastronominin tarihsel gelişimi ve kültür varlığı olarak turizm amaçlı kullanımı Ders
9 Gastronomi Turizminin tanımı ve kapsamı Ders
10 Gastronomi turizmi gelişmişlik göstergeleri Ders Tartışmalı Ders
11 Coğrafi işaretler Ders Tartışmalı Ders
12 Gastronomi turizminin bölgesel kalkınmaya katkısı Ders Tartışmalı Ders
13 Gastronomi turizmi odaklı bölgesel kalkınma politikalarına dünyadan örnekler Ders Tartışmalı Ders
14 Türkiye'de gastronomi turizmi çerçevesinde değerlendirilebilecek örnekler Ders Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Turizm kavramlarını ve gastronomi ile olan ilişkisini açıklar. Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Sürdürebilir Turizm açısından gastronomi turizminin değerlendirir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Türkiye'nin yöresel yeme içme kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabilir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Turizm kavramlarını ve gastronomi ile olan ilişkisini açıklar. 2 5 1 1 4 1 1 5 4 4 5 5 5 - - -
Sürdürebilir Turizm açısından gastronomi turizminin değerlendirir. 1 5 1 1 1 1 - 5 5 3 5 5 5 - - -
Türkiye'nin yöresel yeme içme kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabilir 2 4 3 1 3 1 1 4 1 5 5 5 4 - - -