EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ212 - Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri AŞÇ212 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
Ders Veren Öğr. Gör. Ahmet KARAGÖZ
Amaç

Dersin amacı öğrencilerinin aşağıda yer alan kazanımlara sahip olmasıdır. 1. Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. 2. Mutfak mobilya dizaynını öğrenir 3. Ergonominin mutfak ile restoran dizaynında ki önemi hakkında bilgi sahibi olur.

Ders İçeriği

Temel Tasarım Elemanları nelerdir? Temel tasarımı etkileyen faktörler nelerdir? Ergonomi nedir?, İç mekânda ergonomi, Ergonomi biliminin mobilya tasarımı ile olan ilişkisi, Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi, Mutfak ve Restoran tasarımında ergonominin önemi, Ergonomik Kriterler nelerdir?, Restoran tasarımında gerekli düzenlemeler, Restoran mutfağı nasıl olmalıdır?, Restoranda dikkat edilmesi gereken antropometrik ölçüler, Ergonominin iş verimine Etkisi

Ders Kaynakları Succesful Restaurant Design, Regina S.; Boraban, Joseph F. Duracher, (2010). John Wiley and Sons, ınc, New York.
Açıldığı Öğretim Yılı 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Uygulama 1 20
Toplam 60
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %40
Toplam %40
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %60
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %40
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 4 14 56
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 1 14 14
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 1 14 14
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 4 1 4
Final Final 4 1 4
Toplam İş Yükü (Saat) 92
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,61
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Temel Tasarım Elemanları nelerdir? Ders
2 Temel tasarımı etkileyen faktörler nelerdir? Ders
3 Ergonomi nedir? Ders
4 İç mekânda ergonomi Ders
5 Ergonomi biliminin mobilya tasarımı ile olan ilişkisi Ders
6 Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi Ders
7 Mutfak ve Restoran tasarımında ergonominin önemi Ders
8 Ergonomik Kriterler nelerdir? Ders
9 Restoran tasarımında gerekli düzenlemeler Ders
10 Restoran mutfağı nasıl olmalıdır? Ders
11 Restoranda dikkat edilmesi gereken antropometrik ölçüler Ders
12 Ergonominin iş verimliliği üzerindeki etkisi Ders
13 Ergonominin iş verimliliği üzerindeki etkisi - II Ders
14 Genel Değerlendirme Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. Mutfak mobilya dizaynını öğrenir. Ergonominin mutfak ile restoran dizaynında ki önemi hakkında bilgi sahibi olur. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. Mutfak mobilya dizaynını öğrenir. Ergonominin mutfak ile restoran dizaynında ki önemi hakkında bilgi sahibi olur. 4 4 4 1 1 1 1 0 5 1 2 1 5 - - -