EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ216 Soğuk Mutfak (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ216 - Soğuk Mutfak
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Soğuk Mutfak AŞÇ216 3 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz Yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
Ders Veren
Amaç

Dersin amacı öğrencilerinin aşağıda yer alan kazanımlara sahip olmasıdır. 1) Salata ve salata soslarını hazırlayabilir. 2) Kanepe, tost ve sandviç hazırlayabilir. 3) Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlayabilir. 4) Soğuk tabak ve dekor hazırlayabilir. 5) Ordövr, meze hazırlayabilir.

Ders İçeriği

Ön hazırlık yapma, Soğuk sosları ve marinatları hazırlama, Salataları hazırlama, Mezeleri hazırlama, Ordövr çeşitlerini hazırlama, Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlama, Soğuk çorbaları hazırlama, Zeytinyağlı yemekleri hazırlama, Peynirler- Kahvaltı Büfesi Hazırlama, Soğuk büfe yemekleri hazırlama, Tabak ve büfe dekorlarını hazırlama.

Ders Kaynakları Turkan, C., Mutfak Teknolojisi, 2012, Cemalturkan Yayınları, Bolu.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Ön hazırlık yapımı Ders
2 Soğuk sosları ve marinatları hazırlama Ders
3 Salataları hazırlama Ders
4 Mezeleri hazırlama Ders
5 Ordövr çeşitlerini hazırlama Ders
6 Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlama Ders
7 Soğuk çorbaları hazırlama Ders
8 Ara sınav Ders
9 Zeytinyağlı yemekleri hazırlama Ders
10 Peynirler- Kahvaltı Büfesi Hazırlama Ders
11 Soğuk büfe yemekleri hazırlama Ders
11 Soğuk büfe yemekleri hazırlama Ders
13 Soğuk mutfakta et ürünleri hazırlama Ders
14 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlama Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Salata ve salata soslarını hazırlayabilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Kanepe, tost ve sandviç hazırlayabilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlayabilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Soğuk tabak ve dekor hazırlayabilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Ordövr, meze hazırlayabilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Salata ve salata soslarını hazırlayabilir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Kanepe, tost ve sandviç hazırlayabilir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlayabilir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Soğuk tabak ve dekor hazırlayabilir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Ordövr, meze hazırlayabilir. - - - - - - - - - - - - - - - -