EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ220 - Ekmek Yapım Teknikleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Ekmek Yapım Teknikleri AŞÇ220 3 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze, örgün, teorik ve uygulamalı
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Ders Veren Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Amaç

Bu dersin amacı; hamurun yapısı, bileşenleri ve hazırlama teknikleri konusunda temel bilgiler verilir ve öğrencilerin bunları uygulamaları sağlamaktır.

Ders İçeriği

Ekmek tarihçesi, zengin hamurlar ve basit hamurlar, Türk ekmek çeşitleri, uluslararası ekmek çeşitleri, ekşi mayalı ekmek

Ders Kaynakları KARAKILÇIK - Ekşi Mayaya Dair Her Şey - Taha Dinç
Açıldığı Öğretim Yılı 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev 1 10
Ödev 2 10
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 4 7 28
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 4 7 28
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması Grup Çalışması 2 7 14
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 2 5 10
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme Panel 4 4 16
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Uygulama 1 Uygulama 1 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 98
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,84
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Ekmeğin tarihçesi Ders
2 Hamur yapım teknikleri Ders
2 Hamur yapım teknikleri Ders
4 Hamur mayalama Ders
4 Hamur mayalama Ders
6 Türk Ekmekleri Ders
6 Türk Ekmekleri Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler Ders
9 Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler Ders
9 Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler Ders
12 Ekşi mayalı ekmek Ders
12 Ekşi mayalı ekmek Ders
12 Ekşi mayalı ekmek Ders
12 Ekşi mayalı ekmek Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Ekmeğin tarihçesini öğrenir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Hamur yapım tekniklerini öğrenir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Türk Ekmeklerini öğrenir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Dünya çapında yapılan ekmekleri öğrenir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Ekşi maya ve ekşi mayalı ekmeği öğrenir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Ekmeğin tarihçesini öğrenir 2 - 3 2 4 4 - 3 - - - - 5 - - -
Hamur yapım tekniklerini öğrenir 5 - 4 - - 3 - 5 - - - - 5 - - -
Türk Ekmeklerini öğrenir 5 - 3 - 3 3 - - - 3 - - 5 - - -
Dünya çapında yapılan ekmekleri öğrenir 5 - 3 - - - - 5 - - - - 5 - - -
Ekşi maya ve ekşi mayalı ekmeği öğrenir 5 - 3 - - - - 4 - - - - 5 - - -