EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ224 - Mutfak Ekipmanları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Mutfak Ekipmanları AŞÇ224 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
Ders Veren
Amaç

Mutfak ekipmanlarının tarihsel gelişimi, yeni trendler ve yeni teknolojiler; depolama, hazırlık, pişirme, servis ve dağıtım, açık büfe, bulaşık ve atık ekipmanları, pişir-soğut teknolojisi, evsel aletler, mutfakta ihtiyaç duyulan ekipmanların belirlenmesi, satın alınma süreci ve bu ekipmanların kurulumu bakımı ve koruma prosedürleri öğretilir.

Ders İçeriği

Mutfak bilgisine genel bir bakış, mutfak planı ve fiziksel özellikleri, mutfak malzemeleri, mutfak ekipman ve aletleri, depolar, ana mutfak ekipmanları, kasaphane ve kasaphanede kullanılan ekipmanlar, sıcak mutfak ve sıcak mutfakta kullanılan ekipmanlar, soğuk mutfak ve soğuk mutfakta kullanılan ekipmanlar.

Ders Kaynakları Türkan, C. (2010). Mutfak Teknolojisi. Cemalturkan Yayınları, Bolu.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Mutfak bilgisine genel bir bakış, mutfak planı ve fiziksel özellikleri Ders
2 Mutfak malzemeleri, mutfak ekipman ve aletleri Ders
3 Depolar Ders
4 Ana mutfak ekipmanları Ders
5 Kasaphane ve kasaphanede kullanılan ekipmanlar Ders
6 Sıcak mutfak ve sıcak mutfakta kullanılan ekipmanlar Ders
7 Soğuk mutfak ve soğuk mutfakta kullanılan ekipmanlar Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Pastane ekipmanları Ders
10 Kahvaltı hazırlık ekipmanları ve şov mutfağında kullanılan ekipmanlar Ders
11 Banket mutfağında kullanılan ekipmanlar Ders
12 Soğuk odalar Ders
13 Ana bulaşıkhane ve kazan yıkama Ders
14 Çöp yönetimi ve yangın sistemi Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Mutfak ekipmanlarını tanır, kullanımlarını bilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Mutfak ekipmanlarının ve malzemelerinin seçimini öğrenir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Mutfak ekipmanlarının özelliklerini bilir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Mutfak ekipmanlarını tanır, kullanımlarını bilir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak ekipmanlarının ve malzemelerinin seçimini öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak ekipmanlarının özelliklerini bilir. - - - - - - - - - - - - - - - -