Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları | AŞÇ226 | 3 | 2 + 2 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN |
Ders Veren | |
Amaç |
Yiyecekler ile dekorasyon ve sunumlar gerçekleştirilerek dekorasyon tekniklerini öğretmek. |
Ders İçeriği |
Dersin tanıtımının yapılması, giriş ve tanışma, gıdalarda dekorasyon yapmaya yardımcı ekipmanların tanıtılması, şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri, sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama, meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama, şeker hamurundan çiçek yapımı, tatlılarda dekorasyon teknikleri, ana yemeklerde dekorasyon teknikleri. |
Ders Kaynakları |
Ders notları.
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Dersin tanıtımının yapılması, giriş ve tanışma | Ders |
2 | Gıdalarda dekorasyon yapmaya yardımcı ekipmanların tanıtılması | Ders |
3 | Gıdalarda dekorasyon uygulamalarına giriş | Ders |
4 | Şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri | Ders |
4 | Şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri | Ders |
6 | Sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama | Ders |
6 | Sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama | Ders |
8 | Ara sınav | Ders |
9 | Meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama | Ders |
9 | Meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama | Ders |
11 | Şeker hamurundan çiçek yapımı | Ders |
11 | Şeker hamurundan çiçek yapımı | Ders |
13 | Tatlılarda dekorasyon teknikleri | Ders |
14 | Ana yemeklerde dekorasyon teknikleri | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Yaratıcılığı engelleyen klasik yönetim anlayışı unsurlarını açıklar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Yaratıcılık ile ilgili bireysel olarak yapılabilecekleri açıklar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Yaratıcılık ile ilgili örgütsel olarak yapılabilecekleri açıklar. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Yaratıcılığı engelleyen klasik yönetim anlayışı unsurlarını açıklar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yaratıcılık ile ilgili bireysel olarak yapılabilecekleri açıklar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yaratıcılık ile ilgili örgütsel olarak yapılabilecekleri açıklar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |