EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ226 - Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları AŞÇ226 3 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN
Ders Veren
Amaç

Yiyecekler ile dekorasyon ve sunumlar gerçekleştirilerek dekorasyon tekniklerini öğretmek.

Ders İçeriği

Dersin tanıtımının yapılması, giriş ve tanışma, gıdalarda dekorasyon yapmaya yardımcı ekipmanların tanıtılması, şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri, sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama, meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama, şeker hamurundan çiçek yapımı, tatlılarda dekorasyon teknikleri, ana yemeklerde dekorasyon teknikleri.

Ders Kaynakları Ders notları.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Dersin tanıtımının yapılması, giriş ve tanışma Ders
2 Gıdalarda dekorasyon yapmaya yardımcı ekipmanların tanıtılması Ders
3 Gıdalarda dekorasyon uygulamalarına giriş Ders
4 Şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri Ders
4 Şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri Ders
6 Sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama Ders
6 Sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama Ders
8 Ara sınav Ders
9 Meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama Ders
9 Meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama Ders
11 Şeker hamurundan çiçek yapımı Ders
11 Şeker hamurundan çiçek yapımı Ders
13 Tatlılarda dekorasyon teknikleri Ders
14 Ana yemeklerde dekorasyon teknikleri Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Yaratıcılığı engelleyen klasik yönetim anlayışı unsurlarını açıklar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yaratıcılık ile ilgili bireysel olarak yapılabilecekleri açıklar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yaratıcılık ile ilgili örgütsel olarak yapılabilecekleri açıklar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Yaratıcılığı engelleyen klasik yönetim anlayışı unsurlarını açıklar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Yaratıcılık ile ilgili bireysel olarak yapılabilecekleri açıklar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Yaratıcılık ile ilgili örgütsel olarak yapılabilecekleri açıklar. - - - - - - - - - - - - - - - -