Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu | AŞÇ227 | 3 | 2 + 2 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN |
Ders Veren | |
Amaç |
Ala Cart ve banket çalışma sistemleri, masa yerleşimi ve hazırlama teknikleri, yiyecek sektöründe takım çalışmasının ve müşteri memnuniyetinin önemi ve bunların sağlanması için kullanılan yiyecek servis sistemlerinin incelenerek nasıl analiz edilmesi gerektiği öğretilir. Ziyafet yemekleri hazırlama ve sunuma hazır hale getirme, catering organizasyonu, catering faaliyeti sonrası geri bildirim alma, kahvaltı büfesi hazırlama, yemek ve kokteyl hazırlama öğretilir. |
Ders İçeriği |
Giriş, yiyecek içecek hizmet sektörü ve yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonları, yiyecek içecek işletmelerinin kapsamı ve önemi, ziyafet organizasyonun amacı, kapsamı ve yönetimi, ziyafet organizasyonun planlanması ve akış düzeni, otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin yönetimi organizasyon, otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin denetim fonksiyonu, büfe-kokteyl ve toplantı organizasyonu yönetim ve denetim fonksiyonları, yiyecek içecek işletmeleri ziyafet yönetiminde koordinasyon. |
Ders Kaynakları |
Nenes, M. F. (2008). International Cuisine. John Wiley & Sons, Inc., New Jersey.
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Giriş, yiyecek içecek hizmet sektörü ve yiyecek içecek işletmelerinde yönetim fonksiyonları | Ders |
2 | Yiyecek içecek işletmelerinin kapsamı ve önemi | Ders |
3 | Ziyafet organizasyonun amacı, kapsamı ve yönetimi | Ders |
4 | Ziyafet organizasyonun planlanması ve akış Düzeni | Ders |
5 | Otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin yönetimi organizasyon | Ders |
6 | Otel işletmelerindeki ziyafet faaliyetlerinin denetim fonksiyonu | Ders |
7 | Büfe-kokteyl ve toplantı organizasyonu yönetim ve denetim fonksiyonları | Ders |
8 | Ara Sınav | Ders |
9 | Ziyafet organizasyonlarında yiyecek üretim sürecinin kontrolü işgücü planlaması-maliyet ve satışların analizi | Ders |
10 | Otel ve yiyecek içecek işletmelerinde pazarlama ve ziyafet bütçesi | Ders |
11 | Yiyecek içecek işletmelerinde ziyafet dekorasyon ve düzen uygulamaları | Ders |
12 | Yiyecek içecek işletmeleri ziyafet yönetiminde koordinasyon | Ders |
13 | Öğrenci sunumları, otel gezisi | Ders |
14 | Genel tekrar | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Ziyafet mutfağını öğrenir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Organizasyonun temel unsurlarını öğrenir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Personel yapılanmasını öğrenir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
İşletmelerde ziyafet, kokteyl, özel günler için düzenlenen davetlerin niteliklerini ayrıntılı irdeleyebilme becerisi kazanır. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ziyafet mutfağını öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Organizasyonun temel unsurlarını öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Personel yapılanmasını öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
İşletmelerde ziyafet, kokteyl, özel günler için düzenlenen davetlerin niteliklerini ayrıntılı irdeleyebilme becerisi kazanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |