EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ235 - Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri AŞÇ235 3 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Merve BİLİR
Ders Veren
Amaç

Bu dersin amacı, şeker hamuru ve süsleme tekniklerini öğrencilere anlatmak, şekerleme ve butik pastacılık konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmektir.

Ders İçeriği

Bu derste öğrenciler butik pastacılığı tanıyarak, farklı teknikleri öğrenirler. Buna ilaveten, kutlama pastaları yapımı alanında uzmanlaşarak, süsleme ve pasta dekorasyonu, çiçek yapımı, şeker hamurundan figür oluşturma ve çikolata süslemelerinin yapımını öğrenirler.

Ders Kaynakları Shelly Baker, "The Complete Book of Icing, Frosting, Fondant Skills”, 1st edn. , (B.E.S, 2014) ISBN-13 : 978-1438003443
Nicholas Lodge, “The International School of Sugarcraft Book One” , 1st edn., (Merehurst Limited, 1999) ISBN-10 : 1853917486
Pierre Herme “Le Larousse du chocolat”, 1st edn., (Larousse, 2019) ISBN-13 : 978-2035978363
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Şeker hamurunun tanıtımı, yapılışı, kullanım alanları, saklama koşulları. Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası
2 Şeker hamuru renklendirmesi açımı ve maket pasta kaplanması yazı ve boyama teknikleri. Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası
3 Şeker hamurunun kalıplar ile kullanımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması Laboratuar
4 Şeker hamuru ile üç boyutlu modelleme teknikleri Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması Laboratuar
5 Şeker hamurundan çiçek yapımı Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması Laboratuar
6 Şeker hamuruyla hayvan modelleme teknikleri Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması Laboratuar
7 Şeker hamuruyla insan modelleme teknikleri Ders Tartışmalı Ders Beyin Fırtınası Grup Çalışması Laboratuar
8 Ara Sınav Ders Grup Çalışması Laboratuar
9 Şeker hamuru ile süslemeye uygun kurabiye yapımı Ders Grup Çalışması Laboratuar
10 Şeker hamuru ile süslemeye uygun cupcake yapımı Ders Grup Çalışması Laboratuar
11 Şeker hamuru ile kaplamaya uygun pasta yapımı Ders Grup Çalışması Laboratuar
11 Şeker hamuru ile kaplamaya uygun pasta yapımı Ders Grup Çalışması Laboratuar
11 Şeker hamuru ile kaplamaya uygun pasta yapımı Ders Grup Çalışması Laboratuar
14 Yenilebilir kağıt ile şeker hamuruna fotoğraf baskı teknikleri Ders Grup Çalışması Laboratuar
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Pastacılık tarihi ve modelleme ile ilgili gelişmeleri bilir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Laboratuvar Çalışması Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Şeker hamuru ile süsleme yapabilir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Laboratuvar Çalışması Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Pastacılıkta modelleme ile ilgili olan araç ve gereçeleri kullanır. Yazılı Sınav Ödev / Proje Laboratuvar Çalışması Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Pastacılıkta üç boyutlu düşünebilme yeteneği gelişir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Laboratuvar Çalışması Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Pasta süsleme sanatını icra eder. Yazılı Sınav Ödev / Proje Laboratuvar Çalışması Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Pastacılık tarihi ve modelleme ile ilgili gelişmeleri bilir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Şeker hamuru ile süsleme yapabilir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Pastacılıkta modelleme ile ilgili olan araç ve gereçeleri kullanır. - - - - - - - - - - - - - - - -
Pastacılıkta üç boyutlu düşünebilme yeteneği gelişir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Pasta süsleme sanatını icra eder. - - - - - - - - - - - - - - - -