EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ237 - Vejetaryen Mutfak
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Vejetaryen Mutfak AŞÇ237 3 2 + 1 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Merve BİLİR
Ders Veren
Amaç

Vejetaryen mutfağının irdelenerek, vejetaryen yaşam biçiminin ve vejetaryen yemeklerinin öğretilmesi.

Ders İçeriği

Vejetaryenliğin tanımı, tercih nedenleri, ekonomik ve sağlık boyutları, vejetaryenizmin beslenmedeki yeri, vejetaryenler için yeterli ve dengeli yemek reçetelerinin geliştirilmesi, farklı mutfak kültürlerinin vejetaryen beslenme tarzına uygun olarak düzenlenmesi öğretilir.

Ders Kaynakları Şişman, F. (2003). Dünya Vejeteryan Mutfağı. Dost Kitabevi Yayınları, Ankara.
Gülan, B. C. (2006). Vejeteryan Mutfağı. Boyun Yayın Grubu, İstanbul.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Vejetaryen beslenme özellikleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
2 Vejetaryen beslenme çeşitleri ve özellikleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
2 Vejetaryen beslenme çeşitleri ve özellikleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
4 Vejetaryen beslenmenin insan sağlığı açısından incelenmesi Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
5 Vejetaryen mutfağın özellikleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
6 Vejetaryen Mutfak: Başlangıçlar, özellikleri, reçeteleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
7 Vejetaryen Mutfak: Çorbalar, özellikleri, reçeteleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
8 Ara sınav Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
9 Vejetaryen Mutfak: Salatalar, özellikleri ve reçeteleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
10 Vejetaryen Mutfak: Ana yemekler, özellikleri ve reçeteleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
11 Vejetaryen Mutfak: Ara sıcaklar, özellikleri ve reçeteleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
12 Vejetaryen Mutfak: Mezeler, özellikleri ve reçeteleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
13 Vejetaryen Mutfak: Tatlılar, özellikleri ve reçeteleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
14 Dünya mutfağı ve vejetaryen yemek örnekleri Ders Tartışmalı Ders Grup Çalışması Laboratuar
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Vejetaryen beslenmenin tanımını yaparak temel özelliklerini açıklar. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Ders Beyin Fırtınası Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Vejetaryen beslenme çeşitlerini ve özelliklerini açıklar. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Ders Beyin Fırtınası Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Vejetaryen beslenmenin ile sağlıklı beslenme ile ilişkisini açıklar. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Ders Beyin Fırtınası Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Vejetaryen mutfak kültürünün tanımını yaparak temel özelliklerini açıklar. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Ders Beyin Fırtınası Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Vejetaryen mutfak yemek reçeteleri özelliklerini açıklar. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Ders Beyin Fırtınası Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Vejetaryen beslenmenin tanımını yaparak temel özelliklerini açıklar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Vejetaryen beslenme çeşitlerini ve özelliklerini açıklar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Vejetaryen beslenmenin ile sağlıklı beslenme ile ilişkisini açıklar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Vejetaryen mutfak kültürünün tanımını yaparak temel özelliklerini açıklar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Vejetaryen mutfak yemek reçeteleri özelliklerini açıklar. - - - - - - - - - - - - - - - -