EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ238 - Moleküler Gastronomi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Moleküler Gastronomi AŞÇ238 3 2 + 1 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Burak ÇITAK
Ders Veren
Amaç

Yeni ekipmanlar ve farklı malzemeler kullanarak ürünlerin normal formlarından farklı formlarda da olabileceği uygulamalı olarak öğretilir

Ders İçeriği

Moleküler Gastronomi, Oluşum Süreci, Ekipmanlar, Emülsifikasyon, Jelatinasyon, Sifon Kullanımı, Buz Oluşumu, Köpük Oluşumu, Saklama Yöntemleri, Moleküler Forma Getirme

Ders Kaynakları Department of Culinary Arts&Management IEU. Art, Design & Gastronomy. School of Applied Management Sciences, 2017.
Ders slaytları
Açıldığı Öğretim Yılı 2020 - 2021 2021 - 2022
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 2 8 16
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 1 14 14
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 10 1 10
Dönem Sonu Uygulaması Dönem Sonu Uygulaması 10 1 10
Toplam İş Yükü (Saat) 92
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,61
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Moleküler gastronomi nedir? Ders Laboratuar
2 Moleküler gastronominin oluşum süreci Ders Laboratuar
3 Kullanılan ekipmanlar ve kullanım Şekilleri Ders Laboratuar
4 Kullanılan malzemeler Ders Laboratuar
5 Emülsifikasyon Ders Laboratuar
6 Jelatinasyon Ders Laboratuar
7 Farklı sıcaklıklar yöntemi Ders Laboratuar
8 Ara sınav. Sifon kullanımı Ders Laboratuar
9 Spherification( küre formuna getirme) Ders Laboratuar
10 Buz oluşumu Ders Laboratuar
11 Köpük oluşumu Ders Laboratuar
12 Moleküler ürünleri saklama yöntemleri Ders Laboratuar
13 Sous vide tekniği Ders Laboratuar
14 Sıvı nitrojen kullanımı Ders Laboratuar
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Moleküler gastronomi tarihi hakkında bilgi edinir. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Moleküler gastronomi hakkında bilgi edinir. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Molekülergastronomi de ürünlere göre kullanılan araç ve gereçleri tanır ve kullanır. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Moleküler ürün yapım aşamalarını öğrenir ve uygular. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Moleküler ürün geliştirir Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Moleküler gastronomi tarihi hakkında bilgi edinir. 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 5 - - -
Moleküler gastronomi hakkında bilgi edinir. 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - - - -
Molekülergastronomi de ürünlere göre kullanılan araç ve gereçleri tanır ve kullanır. 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - - -
Moleküler ürün yapım aşamalarını öğrenir ve uygular. 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - 0 - - -
Moleküler ürün geliştirir 5 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 5 - - -