EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ244 Fermente İçecekler (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ244 - Fermente İçecekler
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Fermente İçecekler AŞÇ244 3 2 + 1 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Olgun ÇIRAK
Ders Veren Öğr. Gör. Olgun ÇIRAK
Amaç

Ders kapsamında içecek işletmelerinin tarihsel gelişimi, Türkiye’deki durumu ve içecek işletmelerinde fermente içecek üretim yönetimi süreçleri ve içecek sektöründe tedarik zinciri yönetimi öğretilmektedir.

Ders İçeriği

Fermantasyon teknolojisi ve fermente içecekler

Ders Kaynakları Ders Notları
Açıldığı Öğretim Yılı 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023 2023-2024 2024 - 2025
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Ödev 1 10
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 2 10 20
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 2 7 14
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 10 1 10
Final Final 10 1 10
Toplam İş Yükü (Saat) 96
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,76
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Giriş ve fermantasyon teknolojisi tanımı Ders Tartışmalı Ders
2 Fermantasyon teknolojileri ve süreçler Ders Tartışmalı Ders
3 Fermantasyon Türleri Ders Tartışmalı Ders
4 Fermantasyon sürecinde mikrobiyal aktivite Ders Tartışmalı Ders
5 Fermente Ürünlerinin Sağlık Üzerine Etkisi Ders Tartışmalı Ders
6 Şarabın Tanımı, Türleri ve Tarihi Ders Tartışmalı Ders
7 Şarap Üretim Süreci Ders Tartışmalı Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Biranın Tanımı ve Tarihi Ders Tartışmalı Ders
10 Bira Üretim Süreci Ders Tartışmalı Ders
11 Kefir Üretim Süreci Ders Tartışmalı Ders
12 Sirke Üretim Süreci Ders Tartışmalı Ders
13 Turşu Üretim Süreci Ders Tartışmalı Ders
14 Genel Değerlendirme Ders Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Fermantasyon hakkında bilgi sahibi olur Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Fermantasyon sürecini tanımlar Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Fermente içeceklerin hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Fermantasyon hakkında bilgi sahibi olur 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2 - - -
Fermantasyon sürecini tanımlar 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2 - - -
Fermente içeceklerin hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur. 2 1 3 3 3 2 1 1 1 2 2 1 2 - - -