EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ246 - Çorba ve Sos Yapımı
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Çorba ve Sos Yapımı AŞÇ246 3 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Burak ÇITAK
Ders Veren
Amaç

Bu dersin amacı öğrencilere çeşitli çorba ve sosların yapımını ile bu sosların nasıl ve hangi yemekler ile birlikte kullanılacağı öğretilmektir.

Ders İçeriği

Temel soslar, temel sos çeşitleri, çorbalar ve çeşitleri teorik bilgi ve uygulamalarını kapsamaktadır.

Ders Kaynakları Yeğen, E. M. (2007). Soslar, Salatalar, Çorbalar Cilt:1. İnkılap Kitabevi
Demir A., Özcan Ö., Şahin, M. (2013). Sos Hazırlama ve Pişirme Teknikleri. Mutfak Kitap.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Çorba yapımında kullanılan aromatik sıvılar. Stock'lar Ders Laboratuar
2 Çorba çeşitleri Ders Laboratuar
3 Uluslararası çorbalar ve özellikleri Ders Laboratuar
4 Ulusal çorbalar Ders Laboratuar
5 Ulusal çorbalar ve özellikleri Ders Laboratuar
6 Çorba bağlama teknikleri Ders Laboratuar
7 Sosların sınıflandırılması Ders Laboratuar
8 Ara sınav. Soslar Ders Laboratuar
9 Sosların hazırlanması Ders Laboratuar
10 Sosları bağlama teknikleri Ders Laboratuar
11 Türev soslar Ders Laboratuar
12 Sosların muhafazası Ders Laboratuar
13 Özel çorbalar Ders Laboratuar
14 Soğuk çorbalar Ders Laboratuar
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Aromatik sıvıların yapımını öğrenir Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Temel çorbaları öğrenir. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Ulusal ve uluslararası çorbaları öğrenir. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Temel sosları öğrenirler Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Çorbaların ve sosların muhafaza tekniklerini öğrenirler Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Aromatik sıvıların yapımını öğrenir - - - - - - - - - - - - - - - -
Temel çorbaları öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Ulusal ve uluslararası çorbaları öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Temel sosları öğrenirler - - - - - - - - - - - - - - - -
Çorbaların ve sosların muhafaza tekniklerini öğrenirler - - - - - - - - - - - - - - - -