EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ255 - Antik Çağ Yemek Kültürü
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Antik Çağ Yemek Kültürü AŞÇ255 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün, yüz yüze, teorik
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Ders Veren
Amaç

Bu dersin amacı Antik Çağ’da Yemek Kültürü, beslenme ve damak tadı hakkında öğrencilerin belirli bir donanıma sahip olmasını sağlamaktır.

Ders İçeriği

Antik Çağ Yemek Kültürüile ilgili bilgi verir.

Ders Kaynakları A.Dalby.,S. Grainger., Antik Çağ Yemekleri ve Yemek Kültürü, (Çev. Betül Avunç),Homer Kitabevi, İstanbul (2001)
Antik Çağ’da Beslenme ve Damak Tadı, Ali güveloğlu, 2018.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Antik Çağ’da Yemek Kültürü, Uygarlık Kültür ve Arkeoloji, Genel Bilgi Ders
2 Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü ve İçecek Ders
3 Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü- Sofra Adetleri
4 Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü-Şölen Ders
5 Antik Helen Toplumunda Yemek Kültürü- Mutfak Ekipmanları Ders
6 Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü ve İçecek Ders
7 Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Sofra Adetleri Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Yemek Odası Ders
10 Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Şölen Ders
11 Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Mutfak Ekipmanları Ders
12 Antik Roma Toplumunda Yemek Kültürü-Üretim Ders
13 Hitit Toplumunda Yemek Kültürü Ders
14 Lidya-İonya Toplumunda Yemek Kültürü Ders
15 Final Sınavı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Geçmiş medeniyetlerin beslenme kültürünü kavrar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Helen, Roma ve Anadolu antik dönemi beslenme kültürünü öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Helen ve Roma dönemi ve günümüz mutfak kültürünün özelliklerini sıralar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Hitit mutfağının özelliklerini kavrar. Hitit Mutfağının tarihsel gelişimini ve genel özelliklerini öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Lidya ve İyona Mutfağının genel özelliklerini ve değişimine neden olan faktörleri öğrenir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Antik Dönem mutfak kültürünün önemi ve değerinin farkına varır. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Geçmiş medeniyetlerin beslenme kültürünü kavrar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Helen, Roma ve Anadolu antik dönemi beslenme kültürünü öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. Helen ve Roma dönemi ve günümüz mutfak kültürünün özelliklerini sıralar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Hitit mutfağının özelliklerini kavrar. Hitit Mutfağının tarihsel gelişimini ve genel özelliklerini öğrenir ve günümüzle bağlantısını irdeler. - - - - - - - - - - - - - - - -
Lidya ve İyona Mutfağının genel özelliklerini ve değişimine neden olan faktörleri öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Antik Dönem mutfak kültürünün önemi ve değerinin farkına varır. - - - - - - - - - - - - - - - -