EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ256 - Restoran ve Mutfak Ergonomisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Restoran ve Mutfak Ergonomisi AŞÇ256 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Burak ÇITAK
Ders Veren
Amaç

Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini vurgulamaktır.

Ders İçeriği

Bu ders kapsamında, ergonominin tanımı, mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi, ergonominin iş verimine etkisi konuları üzerinde durulacaktır.

Ders Kaynakları Regina S. B. & Joseph, F. (2010). Succesful Restaurant Design. John WileyandSons, Inc, New York.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Temel tasarım elemanları nelerdir? Ders
2 Temel tasarımı etkileyen faktörler nelerdir? Ders
3 Ergonomi nedir? Ders
4 İç mekanda ergonomi Ders
5 Ergonomi biliminin mobilya tasarımı ile olan ilişkisi Ders
6 Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi Ders
6 Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi Ders
8 Ara sınav. Mutfak Tasarımı Ders
9 Mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi Ders
10 Ergonomik kriterler nelerdir? Ders
11 Restoran tasarımında gerekli düzenlemeler nelerdir? Ders
12 Restoran mutfağı nasıl olmalıdır? Ders
13 Restoranda dikkat edilmesi gereken antropometrik ölçüler nedir? Ders
14 Ergonominin iş verimine etkisi Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Ergonomi öğrenilir Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Restoran ergonomisi öğrenilir Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Mutfak ekipman dizaynını öğrenir Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini öğrenilir Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Ergonomi öğrenilir - - - - - - - - - - - - - - - -
Restoran ergonomisi öğrenilir - - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Mutfak ekipman dizaynını öğrenir - - - - - - - - - - - - - - - -
Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini öğrenilir - - - - - - - - - - - - - - - -