Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Restoran ve Mutfak Ergonomisi | AŞÇ256 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Burak ÇITAK |
Ders Veren | |
Amaç |
Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini vurgulamaktır. |
Ders İçeriği |
Bu ders kapsamında, ergonominin tanımı, mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi, ergonominin iş verimine etkisi konuları üzerinde durulacaktır. |
Ders Kaynakları |
Regina S. B. & Joseph, F. (2010). Succesful Restaurant Design. John WileyandSons, Inc, New York.
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Temel tasarım elemanları nelerdir? | Ders |
2 | Temel tasarımı etkileyen faktörler nelerdir? | Ders |
3 | Ergonomi nedir? | Ders |
4 | İç mekanda ergonomi | Ders |
5 | Ergonomi biliminin mobilya tasarımı ile olan ilişkisi | Ders |
6 | Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi | Ders |
6 | Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi | Ders |
8 | Ara sınav. Mutfak Tasarımı | Ders |
9 | Mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi | Ders |
10 | Ergonomik kriterler nelerdir? | Ders |
11 | Restoran tasarımında gerekli düzenlemeler nelerdir? | Ders |
12 | Restoran mutfağı nasıl olmalıdır? | Ders |
13 | Restoranda dikkat edilmesi gereken antropometrik ölçüler nedir? | Ders |
14 | Ergonominin iş verimine etkisi | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Ergonomi öğrenilir | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Restoran ergonomisi öğrenilir | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Mutfak ekipman dizaynını öğrenir | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini öğrenilir | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 | PÇ 16 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ergonomi öğrenilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Restoran ergonomisi öğrenilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mutfak ekipman dizaynını öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini öğrenilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |