EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (2022 - 2023 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ262 - Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar AŞÇ262 3 3 + 1 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün, yüz yüze, teorik ve uygulamalı
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Ders Veren
Amaç

Sütlü tatlıların Türk ve Dünya mutfağındaki yeri ve tarihi ile sütlü tatlı çeşitleri öğretilecektir. Fırında ve ocak üzerinde pişirilen sütlü tatlılar ile dondurularak yapılan sütlü tatlılar da ders kapsamında yer almaktadır.

Ders İçeriği

Dersin İçeriği Sütle hazırlanan tatlılar ve dondurmaların hazırlanırken kullanılan teknik ve teorik bilginin aktarılması, sütlü tatlılar ve dondurmaların tarihsel süreç içindeki değişimleri ve farklı pişirme yöntemleri kullanarak hazırlanan sütlü tatlıların hazırlanması.

Ders Kaynakları Işın, P. M. (2019). Gülbeşeker, Türk Tatlıları Tarihi (3. Basım), Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
Fahriye, H. (2019). Tatlı Ustası (Tatlıcıbaşı), Cinius Yayınları, İstanbul
Fahriye, H. (2019). Tatlı Ustası (Tatlıcıbaşı), Cinius Yayınları, İstanbul
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Malzeme ve ekipman tanıtımı Ders
2 Ocak üzerinde hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
2 Ocak üzerinde hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
4 Fırında hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
4 Fırında hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
4 Fırında hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
4 Fırında hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Kalıpta hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
9 Kalıpta hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
9 Kalıpta hazırlanan sütlü tatlılar hakkında teorik bilgiler ve uygulamalar Ders
12 Dondurularak hazırlanan sütlü tatlılar ve dondurmalar Ders
12 Dondurularak hazırlanan sütlü tatlılar ve dondurmalar Ders
12 Dondurularak hazırlanan sütlü tatlılar ve dondurmalar Ders
15 Final Sınavı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Sütlü tatlı yapımında sütün kullanımlarını öğrenir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Sütlü tatlıların Türk ve dünya mutfağındaki yeri ve önemini öğrenir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Özelliğine uygun olarak sütlü tatlıları hazırlar. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Fırında, ocak üzerinde, dondurularak hazırlanan tatlıları öğrenir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Sütlü tatlı yapımında sütün kullanımlarını öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Sütlü tatlıların Türk ve dünya mutfağındaki yeri ve önemini öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -
Özelliğine uygun olarak sütlü tatlıları hazırlar. - - - - - - - - - - - - - - - -
Fırında, ocak üzerinde, dondurularak hazırlanan tatlıları öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - - -