EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ261 Türk Tatlıları (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ261 - Türk Tatlıları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Türk Tatlıları AŞÇ261 3 3 + 1 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün, yüz yüze, teorik ve uygulamalı
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Ders Veren
Amaç

Türk mutfağında mevcut tatlıların sunum ve hazırlık aşamalarında kullanılan teknik ve ekipmanların öğretilmesi, geçmişten günümüze Türk tatlılarında meydana gelmiş değişim ve dönüşümlerin öğretilmesi ile farklı malzemeler ve yöntemler ile hazırlanan Türk tatlılarının uygulamalarının gerçekleştirilmesidir.

Ders İçeriği

Tarihsel süreç boyunca Türk mutfağı içinde yer alan tatlıların uygulama ve teori yönünden ele alınması, farklı hammaddeler ve teknikler ile hazırlanan tatlıların uygulama yöntemi ile öğrenilmesi.

Ders Kaynakları 1. Işın, P. M. (2019). Gülbeşeker, Türk Tatlıları Tarihi (3. Basım), Yapı Kredi Yayınları, İstanbul.
2. Fahriye, H. (2019). Tatlı Ustası (Tatlıcıbaşı), Cinius Yayınları, İstanbul.
3. Şavkay, T. (2000). Tatlı Kitap, Türk ve Dünya Tatlıları, Şekerbank Yayınları, İstanbul.
3. Şavkay, T. (2000). Tatlı Kitap, Türk ve Dünya Tatlıları, Şekerbank Yayınları, İstanbul.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Geçmişten günümüze Türk tatlıları Ders
2 Sütlü tatlılar Ders
2 Sütlü tatlılar Ders
2 Sütlü tatlılar Ders
5 Şerbetli tatlılar Ders
5 Şerbetli tatlılar Ders
5 Şerbetli tatlılar Ders
8 Ara Sınav Ders
8 Helvalar Ders
8 Helvalar Ders
8 Helvalar Ders
11 Nişastalı Tatlılar Ders
11 Nişastalı Tatlılar Ders
13 Muhallebiler Ders
14 Lokum, Şerbet ve Dondurmalar Ders
14 Lokum, Şerbet ve Dondurmalar Ders
16 Final sınavı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Türk mutfağında mevcut tatlıların hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur, Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Geçmişten günümüze Türk tatlılarında meydana gelen değişimler hakkında bilgi sahibi olur, Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Tatlı hazırlarken kullanılan farklı malzeme ve teknikler hakkında bilgi sahibi olur. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16
Türk mutfağında mevcut tatlıların hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur, - - - - - - - - - - - - - - - -
Geçmişten günümüze Türk tatlılarında meydana gelen değişimler hakkında bilgi sahibi olur, - - - - - - - - - - - - - - - -
Tatlı hazırlarken kullanılan farklı malzeme ve teknikler hakkında bilgi sahibi olur. - - - - - - - - - - - - - - - -