Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları | GKA226 | 3 | 3 + 0 | 5,0 |
Birim Bölüm | GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Çiğdem MUŞTU CEYLAN |
Ders Veren | |
Amaç |
Gıda endüstrisinde kullanılan makineler ve teknolojileri hakkında bilgi vermektir. |
Ders İçeriği |
Gıda makinelerinin yapımında kullanılan materyallerin tip ve karakterleri, taşıma, üretim, depolama ve çok amaçlı kullanılan ekipmanların temel prensipleri, konstrüktüf özellikleri, kullanılma amaçları, üretim ve ambalajlama makineleri, ısıtma, soğutma, dondurma ve havalandırmada kullanılan makineler |
Ders Kaynakları |
Saldamlı, İ., Saldamlı, E. 2004. Gıda Endüstrisi Makinaları, Savaş yayınevi, Ankara.
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2023-2024 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Derse giriş | Ders |
2 | Hammadde hazırlık makineleri, Tartma ve ölçme aletleri | Ders |
2 | Hammadde hazırlık makineleri, Tartma ve ölçme aletleri | Ders |
4 | Elekli sistemler ve sınıflama makinalari | Ders |
5 | Filtrasyon sistemleri | Ders |
6 | Santrifügasyon, karıştırıcılar ve homojenizatörler | Ders |
7 | Borulu ve plakalı ısı değiştiriciler | Ders |
8 | Evaporatörler, kurutucu sistemler | Ders |
9 | Değirmenler, presler ve kesme makineleri I | Ders |
10 | Değirmenler, presler ve kesme makineleri II | Ders |
11 | Yıkama, doldurma ve kapama makineleri | Ders |
12 | Taşıma ve iletim düzenekleri | Ders |
13 | Aseptik ambalajlama sistemleri I | Ders |
14 | Aseptik ambalajlama sistemleri II | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Gıda makineleri hakkında bilgi vermek | Yazılı Sınav | Ders Sınıf Dışı Çalışma | Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim |
Gıda endüstrisi makinalarının amaca göre sınıflandırılması | Yazılı Sınav | Ders Sınıf Dışı Çalışma | Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim |
Üretim hattında kullanılan makinelerin temel çalışma prensipleri hakkında bilgi vermek | Yazılı Sınav | Ders Sınıf Dışı Çalışma | Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim |
Prosese uygun makine seçimi hakkında bilgi vermek | Yazılı Sınav | Ders Sınıf Dışı Çalışma | Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Gıda makineleri hakkında bilgi vermek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Gıda endüstrisi makinalarının amaca göre sınıflandırılması | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Üretim hattında kullanılan makinelerin temel çalışma prensipleri hakkında bilgi vermek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Prosese uygun makine seçimi hakkında bilgi vermek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |