Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Endüstriyel Yemek Üretimi | GKA233 | 4 | 3 + 0 | 5,0 |
Birim Bölüm | GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Eren YURTDAŞ |
Ders Veren | |
Amaç |
Toplu yemek hizmeti verilen işletmelerde, yemek menüsü hazırlama, yemeklerin gıda güvenliği uygulamalarına göre hazırlanması, sevk edilmesi ve servisini yönetebilme, personel ve iş yeri hijyenini sağlamayı öğrenme ve uygulayıp uygulatabilme becerisini kazanmak |
Ders İçeriği |
Hazır yemek sektöründeki gelişimleri, yemek sektöründe kullanılan alet ve ekipmanları, Besinlerin hijyen kuralları ve gıda güvenliği uygulamaları konularına uygun sunumları içerir. |
Ders Kaynakları |
Doğan, M. (2019), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi Catering Yönetim Sistemleri, Nobel Akademik Yayıncılık.
Hazır Yemek Sistemleri, Mustafa TAYAR, Canan HECER, 2. Basım, Dora Yayınları |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Yiyecek içecek endüstrisi ve catering | Ders |
2 | Catering işletmeleri | Ders |
3 | Catering kavramı ve hizmet sistemleri | Ders |
4 | Tesis içi yemek hizmetleri | Ders |
5 | Tesis dışı yemek hizmetleri | Ders |
6 | Catering servis sistemlerinin avantaj ve dezavantajları | Ders |
7 | Kullanılan araç-gereç ve donanımlar | Ders |
8 | Sipariş alma | Ders |
9 | Sözleşme ve yönetimi | Ders |
10 | Menü | Ders |
11 | Pişirme Yöntemleri | Ders |
12 | Üretim sistemleri, geleneksel üretim sistemi | Ders |
13 | Pişir-soğut ve Pişir dondur üretim sistemi | Ders |
14 | Dağıtım ve Servis | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Operasyonlarla ile ilgili uygulamaları ve iç kontrol sürecini analiz edebilecektir. | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Catering işletmelerindeki uygulamaları öğrenmek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
Farklı üretim ve dağıtım sistemlerini anlamak | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Operasyonlarla ile ilgili uygulamaları ve iç kontrol sürecini analiz edebilecektir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Catering işletmelerindeki uygulamaları öğrenmek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Farklı üretim ve dağıtım sistemlerini anlamak | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |