| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Menü Planlama | TRO217 | 3 | 2 + 2 | 3,0 |
| Birim Bölüm | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ |
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Yüz yüze, Sözlü, Soru cevap, Tartışmalı |
| EBS Koordinatörü | |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hesaplama yeterliğini kazanabilecektir. |
| Ders İçeriği |
Bu ders, menü, menü planlama, menülerin sınıflandırılması, menülerde gıda güvenliği, menü tasarımı, menü mühendisliği ile ilgili bilgiler sunar. 3. Menü kartı hazırlamak |
| Ders Kaynakları |
Menü ve Yönetim (Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu - Yrd. Doç. Dr. Murat Hançer)
Altınel, H. (2017), Menü Planlama ve Yönetimi, Detay Yayıncılık. Menü Yönetimi ve Menü Planlama (Hüseyin Altınel) |
| Açıldığı Öğretim Yılı | 2013 - 2014 2014 - 2015 2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018 2018 - 2019 |
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 4 | 14 | 56 |
| Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Küçük Grup Tartışması | 1 | 12 | 12 |
| Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
| Final | Final | 1 | 1 | 1 |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 70 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 2,75 | |||
| AKTS | 3,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | Menü ön hazırlıkları Yapılması | |
| 2 | Menünün Tanımı ve Tarihçesi | |
| 3 | Menünün Yapısı | |
| 3 | İçecek menüleri oluşturmak | |
| 3 | İçecek menüleri oluşturmak | |
| 6 | Özel menüleri oluşturmak | |
| 7 | Porsiyon maliyetlerini hesaplamak | |
| 8 | Ara sınav, genel değerlendirme | |
| 9 | Menüde Gıda Güvenliği | |
| 10 | Satış fiyatını oluşturmak | |
| 11 | Ön hazırlıkları yapmak | |
| 12 | Menü kartlarını hazırlamak | |
| 12 | Menü kartlarını hazırlamak | |
| 14 | Menüde Tasarım |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Menü ön hazırlıkları yapabilecektir | |||
| Menü yönetimi ve denetimi edinimi | |||
| Menü planlaması edinimi | |||
| Menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hazırlama edinimi |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |