| No | Program Çıktıları |
|---|---|
| 1 | Turizm sektörü ile ilgili genel bilgi sahibi olmak; sektör ile ilgili temel kavramları öğrenmek. |
| 2 | Otel işletmeciliğinde kullanılan uluslararası terimleri kullanabilmek ve sektörde yeterli olabilecek derecede yabancı dil bilmek. |
| 3 | Temel bilgisayar kullanım bilgisi ile birlikte sektörde kullanılan bilgisayar otomasyon programlarını kullanmayı öğrenmek. |
| 4 | Turizm, turizm çeşitleri ve otel işletmelerindeki temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve becerilere sahip olmak. |
| 5 | Yiyecek-içecek, servis, menü planlama, önbüro işlemleri, temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemler ve teknikler ile ilgili bilgiye sahip olmak. |
| 6 | Etkin iletişim kurabilme becerisine sahip olmak. |
| 7 | Seyahat acentacılığı, tur operatörlüğü konusunda genel bilgi ve beceriye sahip olmak. |
| 8 | Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olmak. |
| 9 | Kongre ve fuar organizasyonu, turizm coğrafyası, tarih, kültür, muhasebe, araştırma yöntemleri, rekreasyon gibi konularda genel bilgiye sahip olmak. |
| 10 | Turizmde yönetim ve pazarlama ile ilgili genel bilgiye sahip olmak. |
| 11 | Mesleki etik, sosyal sorumluluk ve çevre bilincine sahip olmak. |
| 12 | Mesleki yasal mevzuatı anlayabilme ve uygulama becerisine sahip olmak. |
| 13 | Turizm ile ilgili konularda edindirdiği bilgi ve becerileri sürekli geliştirerek ve turizm alanıyla ilgili yenilik ve gelişmeleri takip ederek ömür boyu öğrenmeye açık olmak. |
| 14 | Turizm alanıyla ilgili konularda edindirdiği bilgi ve becerileri sorgulayabilme becerisine sahip olmak. |