EN
  • Anasayfa
  • TRZ237 Mesleki İngilizce I (2025 - 2026 / 3. Yarıyıl)
  • EN
TRZ237 - Mesleki İngilizce I
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Mesleki İngilizce I TRZ237 3 2 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz-yüze eğitim-öğretim
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Erdoğan (Yıl: 2025 - 2026) Öğr. Gör. Dr. Mine KAYA (Yıl: 2024 - 2025)
Ders Veren Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Erdoğan
Amaç

Turizm endüstrisi odağında İngilizce yabancı dil bilgisinin temel seviyede geliştirilmesine katkı sağlanması dersin ana amacını ifade etmektedir.

Ders İçeriği

Dersin amacı doğrultuda turizm endüstrisi ve özellikle konaklama işletmeleri kapsamında profesyonel bir zeminde kurulması muhtemel ilişkilere dair İngilizce dil bilgisi, dinleme, yazma ve konuşma becerilerinin temel seviyede iyileştirilmesi hususu, içeriğin sınırlarını çizmektedir.

Ders Kaynakları Derste gündeme alınan her konu ve işlenen her şeyle birlikte sistemden paylaşılanlar ve ilgili diğer tüm kaynaklar.
O'Hara, F. (2002). Be my guest. Cambridge University Press.
Açıldığı Öğretim Yılı 2025 - 2026
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 1 10
Ödev 1 10
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
100
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 2 15 30
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 2 15 30
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 5 1 5
Final Final 15 1 15
Ödev 1 Ödev 1 1 1 1
Kısa Sınav 1 Kısa Sınav 1 3 1 3
Toplam İş Yükü (Saat) 84
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,29
AKTS 3,0
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Giriş ve Temel Kavramlar Ders Sınıf Dışı Çalışma
2 The Check-In Ders Sınıf Dışı Çalışma
3 The Hotel Bedroom Ders Sınıf Dışı Çalışma
4 Bathroom & Porter Ders Sınıf Dışı Çalışma
5 Services in the Hotel Ders Sınıf Dışı Çalışma
6 Location of Facilities Ders Sınıf Dışı Çalışma
7 Room Services Ders Sınıf Dışı Çalışma
8 Ara Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma
9 Problems & Solutions Ders Sınıf Dışı Çalışma
10 Taking Bar Orders Ders Sınıf Dışı Çalışma
11 In the Restaurant Ders Sınıf Dışı Çalışma
12 Places to Visit Ders Sınıf Dışı Çalışma
13 Enquiries Ders Sınıf Dışı Çalışma
14 Using the Phone Ders Sınıf Dışı Çalışma
15 The Check-Out Ders Sınıf Dışı Çalışma
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Turizm endüstrisi kapsamındaki olası profesyonel ilişkiler çerçevesinde İngilizce yabancı dil bilgisini temel seviyede geliştirir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Turizm endüstrisi kapsamındaki tesis ve hizmetlere dair İngilizce yabancı dil bilgisini temel seviyede geliştirir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Turizm endüstrisi kapsamındaki temel seviyede İngilizce diyalogları anlar ve ilerletir. Yazılı Sınav Ödev / Proje Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
; ; ;
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17
Turizm endüstrisi kapsamındaki olası profesyonel ilişkiler çerçevesinde İngilizce yabancı dil bilgisini temel seviyede geliştirir. 5 5 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0
Turizm endüstrisi kapsamındaki tesis ve hizmetlere dair İngilizce yabancı dil bilgisini temel seviyede geliştirir. 5 5 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0
Turizm endüstrisi kapsamındaki temel seviyede İngilizce diyalogları anlar ve ilerletir. 5 5 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0
Ortalama Değer 5 5 0 0 0 0 0 0 0 5 0 0 0 0 0 0 0