| No | Program Çıktıları |
|---|---|
| 1 | Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek meslektaşları ve misafirlerle iletişim kurar. |
| 2 | Farklı kültürlerden insanlarla etkili iletişim kurar. |
| 3 | Araştırma yaparak proje önerisi üretir. |
| 4 | Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle; bilgiye ulaşma, analiz, sentez ve yorumlama, sorunlara çözüm üretme süreçlerini yönetir. |
| 5 | Alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini, yazılımları ve araç-gereçleri kullanır. |
| 6 | Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, mesleki standartları ve etik ilkeleri temel düzeyde anlatır. |
| 7 | Yaşam boyu öğrenme bilinciyle kişisel ve mesleki donanımını sürekli geliştirir. |
| 8 | Turizm sektörünün gerektirdiği kişisel bakım (temizlik, giyim, görünüm), hijyen ve sanitasyon kurallarını uygular. |
| 9 | Turizm alanındaki başlıca kuramları, olguları, kavramları ve ilkeleri anlatır. |
| 10 | Sorumluluk alarak ekip halinde veya bağımsız olarak çalıştığını gösterir. |
| 11 | Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarından (BM SKA) en az birini açıklar. |
| 12 | Turizm işletmeciliği ile ilgili kavramları, kuramları, ilkeleri ve olguları kapsamlı olarak açıklar. |
| 13 | Turizm sektörünün yapısını, işleyişini ve ülke kalkınmasındaki önemini ana hatlarıyla belirtir. |
| 14 | Dünyadaki ve Türkiye’deki turistik değerleri turizm arzı ve talebi açısından değerlendirir. |
| 15 | Yönetim alanındaki kuramları ve uygulamaları turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb.) etkin bir şekilde yönetmek için kullanır. |
| 16 | Türkiye ve dünya ekonomisi ile turizmindeki gelişmeleri izleyerek geleceğe ilişkin tahminde bulunur. |
| 17 | Turizm işletmelerinde hizmet süreçlerini konuk memnuniyetini sağlayacak şekilde yönetir. |