EN
  • Anasayfa
  • GKA130 Bal ve Şekerli Ürünler Analizleri (2023-2024 / 1. Yarıyıl)
  • EN
GKA130 - Bal ve Şekerli Ürünler Analizleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Bal ve Şekerli Ürünler Analizleri GKA130 1 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze eğitim
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Çiğdem MUŞTU CEYLAN
Ders Veren
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak bal ile şekerli ürünlerin analizlerini yapma/değerlendirme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Ders İçeriği

Bal ile şekerli ürünlerin fiziksel ve kimyasal özellikleri, analizlerini yapma/değerlendirme.

Ders Kaynakları Sevinç YÜCECAN, Suna BAYKAN, Besin Kimyası,1988
Megep, Gıda Teknolojisi, Bal Analizleri 1, Ankara, 2012
Megep, Gıda Teknolojisi, Bal Analizleri 2, Ankara, 2012
Akçiçek, E., Yücel, B. Arı Ürünleri ve Sağlık, Sidas Yayınları, 2015
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Bal ve diğer şekerli ürünlerin tanıtımı, tebliğe göre balın taşıması gereken özellikler Ders
2 Bal arısı ve balın arılar tarafından üretilmesi Ders
3 Hammaddenin işlenmesi balın olgunlaştırılması Ders
4 Balın bileşimi ve çeşitleri Ders
5 Balda meydana gelen kimyasal değişimler Ders
6 Balın hasadı, süzümü, dinlendirilmesi ve depolanması Ders
7 Balın bileşimi, fiziksel ve kimyasal özellikleri Ders Sınıf Dışı Çalışma
8 Balın kalite özellikleri Ders Sınıf Dışı Çalışma
9 Balda iletkenlik tayini Ders Sınıf Dışı Çalışma
10 Balda rutubet analizi, HMF analizi Ders Sınıf Dışı Çalışma
11 Balda dekstrin tayini, invert şeker tayini Ders Sınıf Dışı Çalışma
12 Balda hile ve tağşiş durumları Ders Sınıf Dışı Çalışma
13 Balda prolin analizi Ders Sınıf Dışı Çalışma
14 Duyusal analizler Ders Sınıf Dışı Çalışma
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Bal ve diğer şekerli ürünler hakkında bilgi edinme Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Balda Fiziksel Analizleri Yapabilme/değerlendirebilme Yazılı Sınav Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Balda Kimyasal Analizleri Yapabilme / değerlendirebilme Yazılı Sınav Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Şekerli ürünler analizlerini yapabilme /değerlendirebilme Yazılı Sınav Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Bal ve diğer şekerli ürünler hakkında bilgi edinme - - - - - - - - - - - - - - -
Balda Fiziksel Analizleri Yapabilme/değerlendirebilme - - - - - - - - - - - - - - -
Balda Kimyasal Analizleri Yapabilme / değerlendirebilme - - - - - - - - - - - - - - -
Şekerli ürünler analizlerini yapabilme /değerlendirebilme - - - - - - - - - - - - - - -