EN
  • Anasayfa
  • GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ ( MESLEK YÜKSEKOKULU )

  • EN

1. Yarıyıl

Ders Adı
ENF101 Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı 1,3 1,7 1,7 1,7 1,7 1,7 1,7 4,7 5 5 5 5 5 5 5
GKA101 Temel Mikrobiyoloji 5 4,2

2. Yarıyıl

Ders Adı
GKA102 Gıda Kalite Kontrolü Esasları - - - - - - - - - - - - - - -
GKA104 Gıda Mikrobiyolojisi 4,3 4 4 3,7 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
GKA106 Et ve Süt Teknolojisi ve Kalite Kontrolü - - - - - - - 4,8 3 5 - 5 - - -
GKA108 Meyve-Sebze Teknolojisi ve Kalite Kontrolü 3,8 3,5 - - - - - 4,2 5 4,2 4,2 3,5 3,5 3 -
GKA110 Tahıl Teknolojisi ve Kalite Kontrolü - - - - 5 - - 4,8 5 5 4 5 - - -
GKA112 İstatistik 5 4,5 - - 3 3 4,3 - - - - - - 4 -
2. Yarıyıl Seçmeli Dersler
BŞÜ100 Ders Dışı Etkinlik - - - - - - - - - - - - - - -
GID139 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar - - - - - - - - - - - - - - -
GKA122 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji - - - - - - - 3 2,5 3,8 5 - - - -
GKA123 Fermantasyon Teknolojisi 4,8 2,6 1 1 2,8 1 3,6 4,4 3,6 1,8 3,4 3,4 1 5 -
GKA124 Viroloji ve Parazitoloji - - - - - - - - - - - - - - -
GKA125 Gıda Güvenliği ve Yönetim Sistemleri - - - - - - - - - - - - - - -
GKA126 Gıda Sosyolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
GKA128 Gıda Biyoteknolojisi 5 5 5 5 5 5 5 4 4 4 5 5 5 5 5
GKA129 İçecek Teknolojisi ve Analizleri - - - - - - - 4,5 4 4 3,2 3 - - -
GKA130 Bal ve Şekerli Ürünler Analizleri - - - - - - - - - - - - - - -
GKA227 Gıda Ambalajlama İlkeleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS101 Genel ve Teknik İletişim - - - - - - - - - - - - - - -
MOS102 Girişimcilik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS103 Ekip Liderliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar 4 3,3 3,3 4 3,3 3 3,7 3,7 4,3 3 4,3 3,7 4,3 3,7 -
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer - - - - - - - - - - - - - - -
MOS108 Bilişim Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS111 Türk Müziği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS112 Güzel Sanatlar - - - - - - - - - - - - - - -
MOS113 Herkes İçin Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS120 İşaret Dili - - - - - - - - - - - - - - -
MOS202 İş Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS203 Pazarlama - - - - - - - - - - - - - - -
MOS204 Halkla İlişkiler - - - - - - - - - - - - - - -
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS206 Ofis Yazılımları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS207 İlk Yardım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS209 İşletme Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS212 Trafik Güvenliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme - - - - - - - - - - - - - - -
MOS216 Performans Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS217 Davranış Bilimleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS218 Stres Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS219 İnovasyon - - - - - - - - - - - - - - -
MOS220 E-Ticaret - - - - - - - - - - - - - - -
MOS221 Bakım Onarım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS224 Bilim ve Yaşam - - - - - - - - - - - - - - -

3. Yarıyıl

Ders Adı
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I - - - - - - - - - - - - - - -
ENG101 İngilizce I - - - 5 - - - - - - - - - - -
GKA201 Laboratuvar Organizasyonu ve Akreditasyon - - - - - - - - - - - - - - -
GKA203 Gıdalarda Enstrümental Analizler - - - - - - - - - - - - - - -
GKA205 Hijyen ve Sanitasyon - - - - - - - 4,3 5 4,7 - - - - -
GKA207 Gıda Mevzuatı - - - - - - - - - - - - - - -
TRK101 Türk Dili I - - - 5 - - - - - - - - - - -
3. Yarıyıl Seçmeli Dersler
BŞÜ100 Ders Dışı Etkinlik - - - - - - - - - - - - - - -
GID270 Halk Sağlığı - - - - - 5 4 4 4,7 5 4 - 5 5 -
GKA222 Özel Gıdalar Teknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
GKA223 Beslenme İlkeleri ve İmmun Sistem - - - - - - - 3,5 4,3 4 4 3,5 - - -
GKA224 İş Sağlığı ve Güvenliği 4,6 5 5 5 5 5 4,6 4,8 5 5 5 5 5 5 5
GKA225 Gıda Muhafaza Yöntemleri - - - - - - - 4,5 5 5 3,8 - - - -
GKA226 Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları - - - - - - - - - - - - - - -
GKA228 Endüstriyel Mikrobiyoloji - - - - - - - - - - - - - - -
GKA229 Biyoterörizm ve Gıda Savunması - - - - - - - - - - - - - - -
GKA230 Yağ Teknolojisi ve Kalite Kontrolü 4,8 5 5 5 5 4,8 5 5 5 5 5 5 5 5 5
MOS101 Genel ve Teknik İletişim - - - - - - - - - - - - - - -
MOS102 Girişimcilik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS103 Ekip Liderliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar 4 3,3 3,3 4 3,3 3 3,7 3,7 4,3 3 4,3 3,7 4,3 3,7 -
MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer - - - - - - - - - - - - - - -
MOS108 Bilişim Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS110 Beden Eğitimi ve Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS111 Türk Müziği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS112 Güzel Sanatlar - - - - - - - - - - - - - - -
MOS113 Herkes İçin Spor - - - - - - - - - - - - - - -
MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS120 İşaret Dili - - - - - - - - - - - - - - -
MOS202 İş Hukuku - - - - - - - - - - - - - - -
MOS203 Pazarlama - - - - - - - - - - - - - - -
MOS204 Halkla İlişkiler - - - - - - - - - - - - - - -
MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik - - - - - - - - - - - - - - -
MOS206 Ofis Yazılımları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS207 İlk Yardım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS209 İşletme Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS210 Gönüllülük Çalışmaları - - - - - - - - - - - - - - -
MOS212 Trafik Güvenliği - - - - - - - - - - - - - - -
MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme - - - - - - - - - - - - - - -
MOS216 Performans Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS217 Davranış Bilimleri - - - - - - - - - - - - - - -
MOS218 Stres Yönetimi - - - - - - - - - - - - - - -
MOS219 İnovasyon - - - - - - - - - - - - - - -
MOS220 E-Ticaret - - - - - - - - - - - - - - -
MOS221 Bakım Onarım - - - - - - - - - - - - - - -
MOS224 Bilim ve Yaşam - - - - - - - - - - - - - - -

4. Yarıyıl

Ders Adı
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II - - - - - - - - - - - - - - -
ENG102 İngilizce II - - - - - - - - - - - - - - -
GKA202 Staj - - - - - - - - - - - - - - -
TRK102 Türk Dili II - - - - - - - - - - - - - - -
4. Yarıyıl Seçmeli Dersler
BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim - - - - - - - - - - - - - - -
GID270 Halk Sağlığı - - - - - 5 4 4 4,7 5 4 - 5 5 -
GID278 Gıda Endüstri Atıkları ve Değerlendirilmesi - - - - - - - - - - - - - - -
GKA222 Özel Gıdalar Teknolojisi - - - - - - - - - - - - - - -
GKA223 Beslenme İlkeleri ve İmmun Sistem - - - - - - - 3,5 4,3 4 4 3,5 - - -
GKA224 İş Sağlığı ve Güvenliği 4,6 5 5 5 5 5 4,6 4,8 5 5 5 5 5 5 5
GKA225 Gıda Muhafaza Yöntemleri - - - - - - - 4,5 5 5 3,8 - - - -
GKA226 Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları - - - - - - - - - - - - - - -
GKA228 Endüstriyel Mikrobiyoloji - - - - - - - - - - - - - - -
GKA229 Biyoterörizm ve Gıda Savunması - - - - - - - - - - - - - - -
GKA230 Yağ Teknolojisi ve Kalite Kontrolü 4,8 5 5 5 5 4,8 5 5 5 5 5 5 5 5 5
GKA231 Su Ürünleri ve Analizleri 4 4,5 5 5 5 5 4 4 4 3 3 3 3,5 3 3,5
GKA232 Nanoteknoloji ve Uygulama Alanları - - - - - - - - - - - - - - -
GKA233 Endüstriyel Yemek Üretimi - - - - - - - - - - - - - - -
GKA235 Genel Su Analizleri - - - - - - - - - - - - - - -
GKA236 Gıda Endüstrisinde Ürün Geliştirme - - - - - - - - - - - - - - -
GKA237 Zeytin İşleme Teknolojisi ve Analizleri - - - - - - - - - - - - - - -
Ders - Program Çıktıları İlişkileri
Program Çıktıları Etkilediği Yüzde
Matematik, fen bilimleri ve kendi alanı ile ilgili yeterli düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme becerisi. 5,91
Temel düzeyde bilgi ve iletişim teknolojisi araçları ile alanındaki yazılımları, donanımları kullanma becerisi. 5,59
Atatürk İlkeleri konusunda bilinçli ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi, tarihi değerlere ve insan haklarına saygılı olma. 4,28
Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilme ve düşüncelerini ve önerilerini paylaşabilme; kendisini ve mesleğini temel düzeyde bir yabancı dilde (İngilizce) ifade edebilme becerisi. 5,37
Mesleği ile ilgili, modern yöntemleri, modern teknik ve hesaplama araçlarını ve bilişim teknolojilerini kullanabilmek. 5,34
Yönetim sistemlerinin kurulması, yürütülmesi, akredite edilmesi, denetlenmesi veya mevcut sistemin iyileştirilmesinde öncü rol üstlenme becerisi. 5,55
Problemleri analiz edebilme, çözüm önerileri geliştirebilme ve uygun yöntem veya modelleme tekniklerini uygulayabilme becerisi. 5,74
Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilmek. Gıda bilim dalı alanı ile ilgili laboratuvar bilgisine ve deneyimine sahip olabilmek. 9,73
Gıdaların mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve besleyici özelliklerini bilme ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini yorumlayabilmek. 10,14
Gıdaların kalitelerinin belirlenmesindeki temel unsurları öğrenmek ve gıda kalite ve güvenliğinin belirlenmesindeki analizleri uygulayabilme becerisi. 9,81
Gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilmek ve gıdaların kalite kontrollerini yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve uygulama becerisine sahip olabilmek. 8,88
Geleneksel ve modern üretim yöntem ve araçları, üretim planlama, fizibilite ve fabrika düzenleme konularında bilgi sahibi olma becerisi. 7,13
Mesleki alanda İş sağlığı ve güvenliği, risk analizi, iş hukuku ve hukuksal sonuçları konusunda bilgisine sahip; etik ilke ve yaklaşımları kavramış, sosyal sorumluluk ve çevre bilincini kazanmış olma. 6,08
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincinde olma; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisine sahip olabilmek. 6,64
Girişimcilik, organizasyon yeteneklerini geliştirebilme ve sürdürülebilirlik konuları hakkında farkındalık. 3,80