EN
  • Anasayfa
  • GKA222 Özel Gıdalar Teknolojisi (2023-2024 / 3. Yarıyıl)
  • EN
GKA222 - Özel Gıdalar Teknolojisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Özel Gıdalar Teknolojisi GKA222 3 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Çiğdem MUŞTU CEYLAN
Ders Veren
Amaç

Öğrencileri şeker, şekerleme, kakao, çikolata, çay ve kahve üretim teknolojisi konuları ile gofret, fondan, pekmez, tahin ve tahin helvası gibi çeşitli gıdaların üretimleri konusunda eğitme

Ders İçeriği

Şeker teknolojisi, şekerleme teknolojisi, bazı şekerleme tiplerinin özellikleri, bileşenleri ve üretim yöntemleri, kakao ve çikolata teknolojisi, gofret ve fondan üretimi, tahin ve tahin helvası, katı ve sıvı pekmez üretimi, soya bazlı şekerlemeler, karamel teknolojisi, çay işleme teknolojisi, kahve teknolojisi.

Ders Kaynakları Altan A. 1997. Özel Gıdalar Teknolojisi. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Genel Yayın no:178, Adana. 251 s.
Bilişli, A. “Özel Gıdalar”, Sidaş, Çanakkale, 2013.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Şeker (Sakkaroz) Teknolojisine Giriş Ders
2 Şeker Pancarı, Pancarın Şekere İşlenmesi-1 Ders
3 Şeker Kamışı ve Şekere İşlenmesi Ders
4 Kakao Tozu ve Kakao Yağı Ders
5 Çikolata Tipleri ve Bileşimleri Ders
6 Çikolata Yapımı ve Özellikleri Ders
7 Şekerleme Bileşenleri (Doğal ve yapay tatlandırıcılar, diğer bileşenler) Ders
8 Şekerlemelerin Pişirilmesi Ders
9 Şekerlemelerin Çalkalanması ve Havalandırılması, Şekillendirilmesi Ders
10 Gofret, fondan, tahin ve tahin helvası üretimi Ders
11 Bazı Şekerleme Tiplerinin Özellikleri, Bileşenleri ve Yapım Yöntemleri Ders
12 Çay teknolojisi, çayın kimyasal bileşimi, çayın siyah çaya işlenmesi, siyah çayın kalite ölçütleri Ders
13 Kahve teknolojisi, çekirdek kahvenin elde edilmesi ve işlenmesi, kavurma ve öğütme, kahve pişirme, çözünür kahve üretimi Ders
14 Konuların tekrarı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Özel gıdaların tanınması Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Özel gıdaların üretim yöntemlerinin öğrenilmesi Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Özel gıdaların tipleri ve bileşenleri hakkında bilgi edinilmesi Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Özel gıdaların tanınması - - - - - - - - - - - - - - -
Özel gıdaların üretim yöntemlerinin öğrenilmesi - - - - - - - - - - - - - - -
Özel gıdaların tipleri ve bileşenleri hakkında bilgi edinilmesi - - - - - - - - - - - - - - -