EN
  • Anasayfa
  • GKA226 Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları (2023-2024 / 3. Yarıyıl)
  • EN
GKA226 - Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları GKA226 3 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Çiğdem MUŞTU CEYLAN
Ders Veren Dr. Öğr. Üyesi Ecem Müge ANDOĞLU ÇOŞKUN
Amaç

Gıda endüstrisinde kullanılan makineler ve teknolojileri hakkında bilgi vermektir.

Ders İçeriği

Gıda makinelerinin yapımında kullanılan materyallerin tip ve karakterleri, taşıma, üretim, depolama ve çok amaçlı kullanılan ekipmanların temel prensipleri, konstrüktüf özellikleri, kullanılma amaçları, üretim ve ambalajlama makineleri, ısıtma, soğutma, dondurma ve havalandırmada kullanılan makineler

Ders Kaynakları Saldamlı, İ., Saldamlı, E. 2004. Gıda Endüstrisi Makinaları, Savaş yayınevi, Ankara.
Açıldığı Öğretim Yılı 2023-2024
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev 1 20
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Derse giriş Ders
2 Hammadde hazırlık makineleri, Tartma ve ölçme aletleri Ders
2 Hammadde hazırlık makineleri, Tartma ve ölçme aletleri Ders
4 Elekli sistemler ve sınıflama makinalari Ders
5 Filtrasyon sistemleri Ders
6 Santrifügasyon, karıştırıcılar ve homojenizatörler Ders
7 Borulu ve plakalı ısı değiştiriciler Ders
8 Evaporatörler, kurutucu sistemler Ders
9 Değirmenler, presler ve kesme makineleri I Ders
10 Değirmenler, presler ve kesme makineleri II Ders
11 Yıkama, doldurma ve kapama makineleri Ders
12 Taşıma ve iletim düzenekleri Ders
13 Aseptik ambalajlama sistemleri I Ders
14 Aseptik ambalajlama sistemleri II Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Gıda makineleri hakkında bilgi vermek Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Gıda endüstrisi makinalarının amaca göre sınıflandırılması Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Üretim hattında kullanılan makinelerin temel çalışma prensipleri hakkında bilgi vermek Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Prosese uygun makine seçimi hakkında bilgi vermek Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Gıda makineleri hakkında bilgi vermek - - - - - - - - - - - - - - -
Gıda endüstrisi makinalarının amaca göre sınıflandırılması - - - - - - - - - - - - - - -
Üretim hattında kullanılan makinelerin temel çalışma prensipleri hakkında bilgi vermek - - - - - - - - - - - - - - -
Prosese uygun makine seçimi hakkında bilgi vermek - - - - - - - - - - - - - - -