EN
  • Anasayfa
  • GKA231 Su Ürünleri ve Analizleri (2023-2024 / 4. Yarıyıl)
  • EN
GKA231 - Su Ürünleri ve Analizleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Su Ürünleri ve Analizleri GKA231 4 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Eren YURTDAŞ
Ders Veren
Amaç

Su ürünlerinin kimyasal kompozisyonu, kalite özellikleri, beslenme açısından önemi, su ürünleri işleme teknolojisi konularında öğrenciye bilgi kazandırılması

Ders İçeriği

Su ürünlerinin kimyasal kompozisyonu, kalite özellikleri, beslenme açısından önemi, balıketinin histolojik ve kimyasal yapısı, balıketinde meydana gelen biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişimler ve teknolojik kaliteye olan etkileri, taze balıkların soğutulması, dondurulması, tuzlanması, tütsülenmesi ve konservelenmesi gibi temel teknolojik işlemler, su ürünlerinde bulunan toksinler ve ambalajlama teknikleri

Ders Kaynakları Gülyavuz H, Ünlüsayın M. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi. SDÜ Eğridir Su Ürünleri Fak. Isparta, 366p. 1999
Gökoğlu N. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Su Vakfı Yayınları. İstanbul. 2002.
Göğüş K, Kolsarıcı N. Su Ürünleri Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Yayın No:1243. 261s, 1992.
Açıldığı Öğretim Yılı 2022 - 2023
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 1 7 7
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 2 14 28
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum Sözlü 2 3 6
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 8 1 8
Final Final 10 1 10
Ödev 1 Ödev 1 8 2 16
Toplam İş Yükü (Saat) 117
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 4,59
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Su ürünleri işleme teknolojisine giriş Ders
2 Su ürünleri etinin bileşimi: su, proteinler, protein olmayan bileşikler Ders
3 Su ürünleri etinin bileşimi: lipidler, vitaminler Ders
4 Su ürünleri etinin bileşimi: mineral maddeler Ders
5 Su ürünlerinde kalite değişimleri Ders
6 Su ürünlerinde ön işlemler teknolojisi Ders
7 Su ürünlerinde soğutma teknolojisi Ders
8 Su ürünlerinde dondurarak muhafaza teknolojisi Ders
9 Su ürünlerinde dumanlama teknolojisi Ders
10 Su ürünlerinde kürleme teknolojisi Ders
11 Su ürünlerinde tuzlama teknolojisi Ders
12 Kurutulmuş su ürünleri teknolojisi Ders
13 Marinat teknolojisi Ders
14 Konserve teknolojisi Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Su ürünleri işleme teknolojisindeki yenilikler hakkında bilgi sahibi olma Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Su ürünleri işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olma Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Su ürünleri tüketiminin artırılması, işleme teknolojisinin önemi hakkında bilgi sahibi olma Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Su ürünleri işleme teknolojisindeki yenilikler hakkında bilgi sahibi olma 5 4 - - - - 3 3 3 1 1 1 2 1 2
Su ürünleri işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olma 2 - - - - - 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Su ürünleri tüketiminin artırılması, işleme teknolojisinin önemi hakkında bilgi sahibi olma 5 5 5 5 5 5 - - - - - - - - -