EN
  • Anasayfa
  • GKA232 Nanoteknoloji ve Uygulama Alanları (2023-2024 / 4. Yarıyıl)
  • EN
GKA232 - Nanoteknoloji ve Uygulama Alanları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Nanoteknoloji ve Uygulama Alanları GKA232 4 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Duygu KURU Öğr. Gör. Çiğdem MUŞTU CEYLAN
Ders Veren Dr. Öğr. Üyesi Duygu KURU
Amaç

Bu dersin amacı, nanoteknoloji ve gıdalardaki uygulamaları hakkında temel bilgilerin, prensiplerin ve yeni gelişmelerin öğretilmesidir. Ayrıca gıda sanayindeki nanoteknolojik gelişmeler ve bunların insan sağlığı ve çevre üzerine etkileri açıklanacaktır.

Ders İçeriği

Nanoteknoloji nedir? Günümüzde nanoteknolojinin önemi, nano yapıların özellikleri, nanoteknolojinin gıda alanında uygulamaları, nanoteknolojinin yaşam üzerine etkileri, gıdalardaki nanoteknoloji uygulamalarında gelecek trendleri

Ders Kaynakları Huang, Q. 2012. Nanotechnology in the Food, Beverage and Nutraceutical Industries. Woodhead Publishing, 480p.
Pray, L., Yaktine, A. 2009. Nanotechnology in Food Products: Workshop Summary. National Academies Press, 146 p.
Ramsden, J. 2009. Essentials of Nanotechnology. Jeremy Ramsden & Ventus Publishing, 126 p.
Açıldığı Öğretim Yılı 2023-2024
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Kısa Sınav 1 20
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Nanoteknolojiye giriş Ders
2 Nanoteknolojinin, insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri Ders
3 Nanokompozitler ve nanoyapılar Ders
4 Nanokompozitlerin gıda ambalajlamadaki uygulamaları Ders
5 Nanoemülsiyonlar ve uygulamaları Ders
6 Gıdalarda nano teknikler: membrane emülsifikasyonu, atomizasyon Ders
7 Nanofiltrasyon Ders
8 Nanoenkapsülasyon Ders
9 Yenilebilir nanokaplamalar Ders
10 Antimikrobiyal nanomateryaller ve uygulamaları Ders
11 Gıdalardaki nanosensörler Ders
12 Biyopolimerik nanopartiküller ve uygulamaları Ders
13 Biyonanoteknoloji ve gıdalardaki uygulamaları Ders
14 Gıdalardaki nanoteknoloji uygulamalarında gelecek trendleri Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Öğrenciler, nanoteknoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenir. Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Öğrenciler, gıda sanayiindeki nanoteknoloji uygulamalarını öğrenir. Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Öğrenciler, nanoteknolojik gelişmelerin insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olur. Yazılı Sınav Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Öğrenciler, nanoteknoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - -
Öğrenciler, gıda sanayiindeki nanoteknoloji uygulamalarını öğrenir. - - - - - - - - - - - - - - -
Öğrenciler, nanoteknolojik gelişmelerin insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri hakkında bilgi sahibi olur. - - - - - - - - - - - - - - -