EN
  • Anasayfa
  • GKA233 Endüstriyel Yemek Üretimi (2023-2024 / 4. Yarıyıl)
  • EN
GKA233 - Endüstriyel Yemek Üretimi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Endüstriyel Yemek Üretimi GKA233 4 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Eren YURTDAŞ
Ders Veren
Amaç

Toplu yemek hizmeti verilen işletmelerde, yemek menüsü hazırlama, yemeklerin gıda güvenliği uygulamalarına göre hazırlanması, sevk edilmesi ve servisini yönetebilme, personel ve iş yeri hijyenini sağlamayı öğrenme ve uygulayıp uygulatabilme becerisini kazanmak

Ders İçeriği

Hazır yemek sektöründeki gelişimleri, yemek sektöründe kullanılan alet ve ekipmanları, Besinlerin hijyen kuralları ve gıda güvenliği uygulamaları konularına uygun sunumları içerir.

Ders Kaynakları Doğan, M. (2019), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi Catering Yönetim Sistemleri, Nobel Akademik Yayıncılık.
Hazır Yemek Sistemleri, Mustafa TAYAR, Canan HECER, 2. Basım, Dora Yayınları
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Yiyecek içecek endüstrisi ve catering Ders
2 Catering işletmeleri Ders
3 Catering kavramı ve hizmet sistemleri Ders
4 Tesis içi yemek hizmetleri Ders
5 Tesis dışı yemek hizmetleri Ders
6 Catering servis sistemlerinin avantaj ve dezavantajları Ders
7 Kullanılan araç-gereç ve donanımlar Ders
8 Sipariş alma Ders
9 Sözleşme ve yönetimi Ders
10 Menü Ders
11 Pişirme Yöntemleri Ders
12 Üretim sistemleri, geleneksel üretim sistemi Ders
13 Pişir-soğut ve Pişir dondur üretim sistemi Ders
14 Dağıtım ve Servis Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Operasyonlarla ile ilgili uygulamaları ve iç kontrol sürecini analiz edebilecektir. Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Catering işletmelerindeki uygulamaları öğrenmek Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Farklı üretim ve dağıtım sistemlerini anlamak Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Operasyonlarla ile ilgili uygulamaları ve iç kontrol sürecini analiz edebilecektir. - - - - - - - - - - - - - - -
Catering işletmelerindeki uygulamaları öğrenmek - - - - - - - - - - - - - - -
Farklı üretim ve dağıtım sistemlerini anlamak - - - - - - - - - - - - - - -