Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri | AŞÇ108 | 2 | 2 + 2 | 4,0 |
Birim Bölüm | AŞÇILIK |
Derece Seviye | Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze / Örgün / Uygulamalı / Türkçe |
EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu ders ile öğrencinin pastacılığın temelinde gerekli olan mevcut teknik ve reçeteleri öğrenmesi, uygulaması amaçlanmaktadır. |
Ders İçeriği |
Geleneksel Türk tatlıları, uluslararası mutfaklardaki mevcut tatlı ve pasta hazırlama teknikleri, temel sos, krema ve şurup hazırlama yöntemleri |
Ders Kaynakları |
Ders Notları
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS | 4,0 |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Temel Pastacılığa Giriş (Ekipman ve Malzeme) | Ders |
1 | Temel Pastacılığa Giriş (Ekipman ve Malzeme) | Ders |
3 | Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) | Ders Laboratuar |
3 | Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) | Ders Laboratuar |
3 | Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) | Ders Laboratuar |
3 | Geleneksel Türk Tatlıları (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
7 | Uluslararası mutfaklardaki klasik tatlılar ve pastalar (Uygulama) | Ders Laboratuar |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Türk Mutfağında mevcut tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. | |||
Tatlı, pasta ve hamur işlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ve fonksiyonlarını bilir. | |||
Temel hamur hazırlama tekniklerini öğrenir. | |||
Uluslararası mutfaklarda popüler tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. | Laboratuvar Çalışması | Laboratuar | Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması |
Temel pastacılık tekniklerini öğrenir. |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
---|
Türk Mutfağında mevcut tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. | ;
Tatlı, pasta ve hamur işlerinde kullanılan malzemelerin özelliklerini ve fonksiyonlarını bilir. | ;
Temel hamur hazırlama tekniklerini öğrenir. | ;
Uluslararası mutfaklarda popüler tatlıların hazırlanma sürecini öğrenir. | ;
Temel pastacılık tekniklerini öğrenir. | ;
Ortalama Değer |