| Ders Adı | Tür | Ortalama | T+U Saat | AKTS | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| AŞÇ101 Mutfak Uygulamaları I | Zorunlu | Girer | 2 + 2 | 6,0 | ||
| AŞÇ103 İş Sağlığı ve Güvenliği | Zorunlu | Girer | 3 + 0 | 3,0 | ||
| AŞÇ105 Genel Turizm | Zorunlu | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ107 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş | Zorunlu | Girer | 3 + 0 | 3,0 | ||
| AŞÇ109 Beslenme İlkeleri | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| AŞÇ111 Gıda Hijyeni ve Sanitasyon | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS | 20,0 | |||||
| 1 Yarıyıl Seçmeli Dersler [MYO AŞÇILIK MOS - 2,0 AKTS] [AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I - 8,0 AKTS] | ||||||
| MOS101 Genel ve Teknik İletişim (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS102 Girişimcilik (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS103 Ekip Liderliği (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS105 Kalite Güvence ve Standartlar (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS106 Araştırma Teknikleri ve Seminer (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS108 Bilişim Hukuku (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS110 Beden Eğitimi ve Spor (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS111 Türk Müziği (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS112 Güzel Sanatlar (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS113 Herkes İçin Spor (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS115 Hibe Projeleri Hazırlama Teknikleri (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS116 Sanat, Tarih ve Kültür (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS120 İşaret Dili (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS190 Akademik Türkçe (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS202 İş Hukuku (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS203 Pazarlama (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS204 Halkla İlişkiler (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS205 Bilimsel ve Mesleki Etik (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS209 İşletme Yönetimi (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS210 Gönüllülük Çalışmaları (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS212 Trafik Güvenliği (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS215 Kariyer Planlama ve Geliştirme (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS216 Performans Yönetimi (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS217 Davranış Bilimleri (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| MOS219 İnovasyon (MYO AŞÇILIK MOS) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| AŞÇ113 Yönlendirilmiş Çalışmalar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 1 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ213 Turizm Etiği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ216 Soğuk Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ242 Mutfak Planlaması (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ244 Fermente İçecekler (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ247 Füzyon Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ249 Dünya Mutfakları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ258 Tüketici Davranışı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ259 Menü Mühendisliği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ260 Mesleki Etik (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ261 Türk Tatlıları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ264 Sürdürülebilir Gastronomi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ266 Konaklama İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ267 Sokak Lezzetleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli I) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| Ders Adı | Tür | Ortalama | T+U Saat | AKTS | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| AŞÇ102 Mutfak Uygulamaları II | Zorunlu | Girer | 2 + 2 | 6,0 | ||
| AŞÇ104 Menü Planlama | Zorunlu | Girer | 3 + 0 | 3,0 | ||
| AŞÇ106 Yiyecek İçecek Yönetimi | Zorunlu | Girer | 3 + 0 | 3,0 | ||
| AŞÇ108 Pasta ve Tatlı Yapım Teknikleri | Zorunlu | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ110 Türk Mutfak Kültürü | Zorunlu | Girer | 3 + 0 | 3,0 | ||
| AŞÇ112 Gastronomi Turizmi | Zorunlu | Girer | 3 + 0 | 3,0 | ||
| Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS | 22,0 | |||||
| 2 Yarıyıl Seçmeli Dersler [AŞÇILIK Akademik Türkçe II - 0,0 AKTS] [AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II - 8,0 AKTS] | ||||||
| MOS190 Akademik Türkçe (AŞÇILIK Akademik Türkçe II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ213 Turizm Etiği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ216 Soğuk Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ242 Mutfak Planlaması (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ244 Fermente İçecekler (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ247 Füzyon Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ249 Dünya Mutfakları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ258 Tüketici Davranışı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ259 Menü Mühendisliği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ260 Mesleki Etik (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ261 Türk Tatlıları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ264 Sürdürülebilir Gastronomi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ266 Konaklama İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ267 Sokak Lezzetleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli II) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| Ders Adı | Tür | Ortalama | T+U Saat | AKTS | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| ENG101 İngilizce I | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| TRK101 Türk Dili I | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS | 6,0 | |||||
| 3 Yarıyıl Seçmeli Dersler [AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III - 24,0 AKTS] | ||||||
| AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ213 Turizm Etiği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ216 Soğuk Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ242 Mutfak Planlaması (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ244 Fermente İçecekler (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ247 Füzyon Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ249 Dünya Mutfakları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ258 Tüketici Davranışı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ259 Menü Mühendisliği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ260 Mesleki Etik (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ261 Türk Tatlıları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ264 Sürdürülebilir Gastronomi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ265 Gastronomide Proje Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 1 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ266 Konaklama İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ267 Sokak Lezzetleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli III) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| Ders Adı | Tür | Ortalama | T+U Saat | AKTS | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| AŞÇ200 Staj | Zorunlu | Girmez | 0 + 2 | 5,0 | ||
| ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| ENG102 İngilizce II | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| TRK102 Türk Dili II | Zorunlu | Girer | 2 + 0 | 2,0 | ||
| Yarıyıl Zorunlu Toplam AKTS | 11,0 | |||||
| 4 Yarıyıl Seçmeli Dersler [AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV - 19,0 AKTS] | ||||||
| AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ212 Restoran Operasyonu, Sorunları ve Çözümleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ213 Turizm Etiği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ215 Turizm Pazarlaması (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ216 Soğuk Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ217 Yöresel Mutfaklar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ218 Osmanlı Mutfağı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ219 Turizm Coğrafyası (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ220 Ekmek Yapım Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ221 Gastronomi ve Medya (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ222 Baharat ve Kahve Kültürü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ223 Mutfak Hizmetleri Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ224 Mutfak Ekipmanları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ226 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ227 Ziyafet Mutfağı ve Organizasyonu (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ228 Restoran İşletmeciliği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ229 Sosyal Davranış ve Protokol (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ230 Toplu Yemek Hizmetleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ231 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ232 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ233 Bilecik Mutfağı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ234 Yiyecek ve İçecek Otomasyon Sistemleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ235 Şeker Hamuru ve Modelleme Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ236 Yemek Tarifleri ve Standartlaşma (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 3,0 | ||
| AŞÇ237 Vejetaryen Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ238 Moleküler Gastronomi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ239 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ240 Yeni Mutfak Akımları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ241 Yemek Yazarlığı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ242 Mutfak Planlaması (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ243 Yemek, Kültür ve Toplum (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ244 Fermente İçecekler (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ245 Mutfaklarda Çevre ve Atık Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ246 Çorba ve Sos Yapımı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ247 Füzyon Mutfak (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ248 Yiyecek ve İçecek Servisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 3,0 | ||
| AŞÇ249 Dünya Mutfakları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ250 Yenilebilir Yabani Otlar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ251 Yemek Sosyolojisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ252 İnsan Kaynakları Yönetimi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 3,0 | ||
| AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ254 Yemek Kültürü ve Müzik (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ255 Antik Çağ Yemek Kültürü (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ256 Restoran ve Mutfak Ergonomisi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ257 Çikolata Yapım Teknikleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ258 Tüketici Davranışı (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ259 Menü Mühendisliği (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ260 Mesleki Etik (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ261 Türk Tatlıları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ262 Sütlü Tatlılar ve Dondurmalar (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ263 Hızlı Yemek Restoran Uygulamaları (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| AŞÇ264 Sürdürülebilir Gastronomi (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 3 + 0 | 4,0 | ||
| AŞÇ266 Konaklama İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 1 | 4,0 | ||
| AŞÇ267 Sokak Lezzetleri (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 2 + 2 | 4,0 | ||
| BŞÜ200 İşletmede Mesleki Eğitim (AŞÇILIK Mesleki Seçmeli IV) | Seçmeli Dersler | Girer | 5 + 10 | 19,0 | ||