| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Staj | AŞÇ200 | 4 | 0 + 2 | 5,0 |
| Birim Bölüm | AŞÇILIK |
| Derece Seviye | Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Yüz yüze |
| EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Burak ÇITAK |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Stajın amacı, aşçılık ön lisans öğrencilerinin, okulda edindikleri teorik bilgilerini pekiştirmek, laboratuvar çalışmalarında edindikleri beceri ve deneyimlerini geliştirmek, işyeri organizasyonlarını, iş ve üretim süreçlerini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlamaktır. |
| Ders İçeriği |
Staj uygulamaları yaz aylarında ve/ veya yarıyıl tatilinde olabileceği gibi yarıyıl içinde olacak şekilde de düzenlenebilir. Yarıyıl içi staj uygulamaları yarı/ tam zamanlı olarak yürütülebilir. Staj çalışması 30 iş günü olarak tanımlanmıştır. |
| Ders Kaynakları |
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 5,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| 1 | İşyeri Uygulaması | Sınıf Dışı Çalışma Laboratuar |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Öğrenci sektörde profesyonel mutfakları görür | |||
| Öğrenci aşçılık ile ilgili gerçek uygulamaları görür. | |||
| Öğrenci staj ile çalışacağı çalışma koşullarını tanır. | |||
| Meslek disiplinini öğrenir | |||
| Mesleki deneyim kazanır |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Öğrenci sektörde profesyonel mutfakları görür | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Öğrenci aşçılık ile ilgili gerçek uygulamaları görür. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Öğrenci staj ile çalışacağı çalışma koşullarını tanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Meslek disiplinini öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Mesleki deneyim kazanır | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |