| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Restoran İşletmeciliği | AŞÇ228 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
| Birim Bölüm | AŞÇILIK |
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Yüz yüze |
| EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Cevdet SÖKMEN |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Bu ders misafir edilecek müşterilerin taleplerini karşılayabilecek bir yapıda tasarlanacak olan restoranın ve endüstriyel mutfağın sahip olması gereken özelliklerin, genel konseptinin ve kullanılacak sistemlerin belirlendiği ve örneklerle açıklandığı bir derstir. |
| Ders İçeriği |
Yiyecek servis sistemleri, yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi, içecek servis sistemleri ve mutfak tasarımına etkisi, endüstriyel mutfak malzemeleri, cafe & bar mutfaklarının tasarımı, ar-ge mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci, havalimanı hizmet mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci, fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci, mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme. |
| Ders Kaynakları |
Ders notları
|
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 4,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | Yiyecek servis sistemleri | Ders |
| 2 | Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi | Ders |
| 3 | İçecek servis sistemleri ve mutfak tasarımına etkisi | Ders |
| 4 | Endüstriyel mutfak malzemeleri, cafe & bar mutfaklarının tasarımı | Ders |
| 5 | Ar-ge mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci | Ders |
| 6 | Havalimanı hizmet mutfaklarının tasarımı ve işleyiş süreci | Ders |
| 7 | Fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci | Ders |
| 8 | Ara Sınav | Ders |
| 9 | Otel mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | Ders |
| 10 | Restoran mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | Ders |
| 11 | Pastane mutfaklarının tasarım ve işleyiş süreci | Ders |
| 12 | Özel tasarım mutfaklar | Ders |
| 13 | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | Ders |
| 13 | Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme | Ders |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olur. | Yazılı Sınav Ödev / Proje Sunum / Seminer | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
| Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. | Yazılı Sınav Ödev / Proje Sunum / Seminer | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
| Mutfak tiplerini ve bunların restoranların işleyişine etkilerini bilir. | Yazılı Sınav Ödev / Proje Sunum / Seminer | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
| Mutfak tasarımının önemini kavrar. | Yazılı Sınav Ödev / Proje Sunum / Seminer | Ders Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Mutfak tiplerini ve bunların restoranların işleyişine etkilerini bilir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Mutfak tasarımının önemini kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |