| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Restoran ve Mutfak Ergonomisi | AŞÇ256 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
| Birim Bölüm | AŞÇILIK |
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Yüz yüze |
| EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Burak ÇITAK |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini vurgulamaktır. |
| Ders İçeriği |
Bu ders kapsamında, ergonominin tanımı, mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi, ergonominin iş verimine etkisi konuları üzerinde durulacaktır. |
| Ders Kaynakları |
Regina S. B. & Joseph, F. (2010). Succesful Restaurant Design. John WileyandSons, Inc, New York.
|
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 4,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | Temel tasarım elemanları nelerdir? | Ders |
| 2 | Temel tasarımı etkileyen faktörler nelerdir? | Ders |
| 3 | Ergonomi nedir? | Ders |
| 4 | İç mekanda ergonomi | Ders |
| 5 | Ergonomi biliminin mobilya tasarımı ile olan ilişkisi | Ders |
| 6 | Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi | Ders |
| 6 | Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi | Ders |
| 8 | Ara sınav. Mutfak Tasarımı | Ders |
| 9 | Mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi | Ders |
| 10 | Ergonomik kriterler nelerdir? | Ders |
| 11 | Restoran tasarımında gerekli düzenlemeler nelerdir? | Ders |
| 12 | Restoran mutfağı nasıl olmalıdır? | Ders |
| 13 | Restoranda dikkat edilmesi gereken antropometrik ölçüler nedir? | Ders |
| 14 | Ergonominin iş verimine etkisi | Ders |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Ergonomi öğrenilir | |||
| Restoran ergonomisi öğrenilir | |||
| Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. | |||
| Mutfak ekipman dizaynını öğrenir | |||
| Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini öğrenilir |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Ergonomi öğrenilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Restoran ergonomisi öğrenilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Mutfak tasarım kurallarını öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Mutfak ekipman dizaynını öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini öğrenilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |