| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Çikolata Yapım Teknikleri | AŞÇ257 | 3 | 2 + 2 | 4,0 |
| Birim Bölüm | AŞÇILIK |
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Yüz yüze / Örgün / Uygulamalı / Türkçe |
| EBS Koordinatörü | Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Dersin amacı çikolata ve kakao ürünlerinin işleme yöntemlerini, çikolata yapımını, çikolata ve kakaonun tarihçesini ve önemini uygulama eşliğinde aktarmaktır. |
| Ders İçeriği |
Çikolatanın tarihçesi, çikolata malzemeleri ve ekipmanları, temperleme ve şekil verme, çikolata dekorları, dolgulu çikolatalar, ganaj, truffle, rocher, çikolatalı tatlılar |
| Ders Kaynakları |
Ders Notları
|
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 4,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | Kakaonun Kökeni ve Çikolata Tarihi | Ders |
| 2 | Temel Çikolata Malzemeleri ve Ekipmanları | Ders |
| 3 | Çikolata Temperleme ve Şekillendirme | Ders Laboratuar |
| 4 | Kalıpla Çikolata Şekillendirme | Ders Laboratuar |
| 5 | Çikolata Dekorları | Ders Laboratuar |
| 6 | Dolgulu Çikolatalar | Ders Laboratuar |
| 6 | Dolgulu Çikolatalar | Ders Laboratuar |
| 6 | Dolgulu Çikolatalar | Ders Laboratuar |
| 9 | Ganaj | Ders Laboratuar |
| 10 | Roche Çikolata | Ders Laboratuar |
| 11 | Truffle | Ders Laboratuar |
| 12 | Çikolatalı Tatlılar | Ders Laboratuar |
| 12 | Çikolatalı Tatlılar | Ders Laboratuar |
| 12 | Çikolatalı Tatlılar | Ders Laboratuar |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Çikolatanın temel unsurlarını açıklayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Çikolatanın tarihçesini açıklayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Temel çikolata yapımını açıklayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Temel çikolata yapımını Temel çikolata yapım tekniklerini açıklayabilecek ve uygulayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Temperleme yöntemini uygulayabilecek | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Çikolatanın temel unsurlarını açıklayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Çikolatanın tarihçesini açıklayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Temel çikolata yapımını açıklayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Temel çikolata yapımını Temel çikolata yapım tekniklerini açıklayabilecek ve uygulayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Temperleme yöntemini uygulayabilecek | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |