Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Marka Yönetimi | PAZ5012 | 3 + 0 | 7,5 |
Birim Bölüm | ÜRETİM YÖNETİMİ VE PAZARLAMA - YL |
Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Atıl TAŞER |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu ders, pazarlama alanında önemli bir kavram olan markanın ne anlama geldiği ve neden bu kadar önemli olduğunun anlaşılmasını amaçlamaktadır. |
Ders İçeriği |
Bu dersin içeriğini, marka kavramı, marka kişiliği ve kimliği, markanın konumlandırılması, markalama süreci, markalama stratejileri, marka denkliği ve marka değeri gibi konular oluşturmaktadır. |
Ders Kaynakları |
Clifton, Rita (2014), Markalar ve Markalaşma, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.
Aktuğlu, I., (2004), Marka Yönetimi, Güçlü ve Başarılı Markalar için Temel İlkeler, İstanbul: İletişim Yayınları Reichheld, Fred ve Rob Markey (2013), Tavsiye Edilen Markaların Sırrı, Mediacat Baş, Mehmet, (2015), Marka Yönetimi, Detay Yayıncılık İslamoğlu, Ahmet Hamdi ve Duygu Fırat (2016), Stratejik Marka Yönetimi, Beta Yayınları. Tosun, Nurhan Babür (2017), Marka Yönetimi, Beta Yayınları. |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Marka Kavramı, Tanımı ve Önemi | Tartışmalı Ders Sözlü |
2 | Markanın Unsurları | Tartışmalı Ders Sözlü |
3 | Marka Kişiliği ve Marka Kimliği | Tartışmalı Ders Sözlü |
4 | Marka Konumlandırma | Tartışmalı Ders Sözlü |
5 | Markalama Süreci | Tartışmalı Ders Sözlü |
6 | Markalama Stratejileri | Tartışmalı Ders Sözlü |
7 | Marka İletişimi | Tartışmalı Ders Sözlü |
9 | Marka Değeri Unsurları-1: Marka Bağımlılığı | Tartışmalı Ders Sözlü |
10 | Marka Değeri Unsurları-2: Marka Farkındalığı | Tartışmalı Ders Sözlü |
11 | Marka Değeri Unsurları-3: Marka Çağrışımları | Tartışmalı Ders Sözlü |
13 | Markalama projeleri sunumları | Tartışmalı Ders Sözlü |
13 | Markalama projeleri sunumları | Tartışmalı Ders Sözlü |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Marka kavramını ve halkla ilişkilerdeki önemini tanımlar. | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | |
Farklı marka türlerini ayırt eder. | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | |
Marka ile kimlik arasındaki ilişkiyi anlar. | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | |
Markanın bileşenlerini ayırt eder. | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | |
Marka kimliğinin nasıl oluşturulacağını ve konumlandırılacağını anlar. | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Marka kavramını ve halkla ilişkilerdeki önemini tanımlar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Farklı marka türlerini ayırt eder. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Marka ile kimlik arasındaki ilişkiyi anlar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Markanın bileşenlerini ayırt eder. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Marka kimliğinin nasıl oluşturulacağını ve konumlandırılacağını anlar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |