| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Turizm Pazarlaması | TRO236 | 3 | 2 + 1 | 3,0 |
| Birim Bölüm | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ |
| Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | Anlatım, Tartışma, Takım/GrupÇalışması |
| EBS Koordinatörü | |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Turizm alanında pazarlamanın nasıl işlediğini, pazarlamanın işlevselliğini öğretmeyi ve bu bilgileri başarılı pazarlama stratejileri geliştirmek ve uygulamakta kullanmayı amaçlar. |
| Ders İçeriği |
Pazarlamanın turizm alanındaki yerine genel bir bakış olarak tasarlanan bu ders Pazarlamaya dair genel kavramları, teoriler ve yaklaşımları, turizm alanında pazarlamanın nasıl işlediğini gibi konuları harmanlayarak sunar. |
| Ders Kaynakları |
HİZMET PAZARLAMASI (PROF.DR. SEVGİ AYŞE ÖZTÜRK)
TURİZM PAZARLAMASI (AÖF) |
| Açıldığı Öğretim Yılı | 2018 - 2019 2019 - 2020 |
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 1 | 14 | 14 |
| Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 14 | 42 |
| Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Küçük Grup Tartışması | 1 | 14 | 14 |
| Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 1 | 14 | 14 |
| Final | Final | 1 | 1 | 1 |
| Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 86 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 3,37 | |||
| AKTS | 3,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | PAZARLAMANIN TEMEL KAVRAMLARI | |
| 2 | PAZARLAMANIN TARİHSEL GELİŞİMİ | |
| 3 | TURİZM SEKTÖRÜNDE PAZARLAMA | |
| 4 | HİZMET PAZARLAMASI | |
| 5 | ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMASI | |
| 6 | TURİZM PAZARLAMASINDA ÜRÜN VE FİYAT | |
| 7 | TURİZM PAZARLAMASINDA TUTUNDURMA VE DAĞITIM | |
| 8 | VİZE HAFTASI | |
| 9 | TURİZM PAZARLAMASINDA GENİŞLETİLMİŞ PAZARLAMA KARMASI ELEMANLARININ YERİ | |
| 10 | PAZAR BÖLÜMLEME, HEDEF PAZAR SEÇME VE KONUMLANDIRMA | |
| 11 | PAZARLAMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE PAZAR ARAŞTIRMASI | |
| 12 | TURİZM PAZARLAMASINDA SOSYAL MEDYA KULLANIMI | |
| 13 | TURİZM PAZARLAMASININ GELECEĞİ | |
| 14 | GENEL KONU TEKRARI VE FİNAL HAZIRLIĞI |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| PAZARLAMANIN TURİZMDEKİ ÖNEMİNİN EDİNİMİ | |||
| TURİZMDE PAZARLAMA İŞLEVSELLİĞİNİN EDİNİMİ | |||
| PAZARLAMA İLKELERİNİN VE ANAHTAR KELİMELERİNİN EDİNİMLERİ | |||
| TURİZMDE PAZARLAMA İŞLEVSELLİĞİNİN EDİNİMİ | |||
| PAZARLAMANIN TURİZMDEKİ ÖNEMİNİN EDİNİMİ |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |