EN
  • Anasayfa
  • TRO107 Otel İşletmeciliği (2021 - 2022 / 1. Yarıyıl)
  • EN
TRO107 - Otel İşletmeciliği
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Otel İşletmeciliği TRO107 1 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze, Sözlü, Soru cevap
EBS Koordinatörü
Ders Veren
Amaç

Bu ders, Otel endüstrisi, otel işletmeciliği ve sınıflandırılmasını, otel işletmelerinde planlama, yönetim, müşteri ilişkileri yönetimi, halkla ilişkiler ile ilgili yeterliğinin kazandırılması amaçlamaktır.

Ders İçeriği

Bu ders, genel turizm terminolojisini, turizmin katkılarını, çeşitlerini ve turizmde geleceğe yönelik eğilimlerin neler olduğunu sunar. 3. Otel işletmelerinde uygun fiyatın tespitini yapmak 4. Otel işletmelerinde organizasyon yapısını açıklamak 5. Otel işletmelerinde finansmanı açıklamak

Ders Kaynakları Otel İşletmeciliği (Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak)
Akoğlan Kozak, M. (2016), Otel İşletmeciliği, Detay Yayıncılık.
Açıldığı Öğretim Yılı 2013 - 2014 2014 - 2015 2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018 2018 - 2019
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması Grup Çalışması 1 10 10
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 1 14 14
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Küçük Grup Tartışması 1 14 14
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 1 10 10
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 4 1 4
Final Final 5 1 5
Toplam İş Yükü (Saat) 99
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,88
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Otelcilik Endüstrisi
2 Otel İşletmelerinin Tanımı ve Sınıflandırılması
3 Otel İşletmelerinin Özellikleri
4 Otel İşletmelerinde Yönetim
5 Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
6 Otel İşletmelerinde Pazarlama
7 Otel İşletmelerinde Müşteri İlişkileri Yönetimi
8 Ara sınav, genel değerlendirme
9 Otel İşletmelerinde Halkla İlişkiler
10 Otel İşletmelerinde Muhasebe
11 Otel İşletmelerinde Finansal Yönetim
13 Otel İşletmelerinde Odalar Bölümü Hizmetleri
13 Otel İşletmelerinde Odalar Bölümü Hizmetleri
14 Otel İşletmelerinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Otel endüstrisini tanıma edinimi
Otel işletmelerinde odalar bölümü ve yiyecek içecek bölümü arasındaki ilişkilerin edinimi
Otel işletmelerinde yönetim, pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi, halkla ilişkiler departmanları ile ilgili edinimler
Otel işletmelerinin sınıflandırılması edinimi
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Otel endüstrisini tanıma edinimi - - - - - - - - - - - - - -
Otel işletmelerinde odalar bölümü ve yiyecek içecek bölümü arasındaki ilişkilerin edinimi - - - - - - - - - - - - - -
Otel işletmelerinde yönetim, pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi, halkla ilişkiler departmanları ile ilgili edinimler - - - - - - - - - - - - - -
Otel işletmelerinin sınıflandırılması edinimi - - - - - - - - - - - - - -